Popularni film Pjera Žalice ‘Koncentriši se, baba’ dostupan online

Popularni film Pjera Žalice ‘Koncentriši se, baba’ dostupan online

Film redatelja Pjera Žalica Koncentriši se, baba, u kojem glume najpoznatiji hrvatski i regionalni glumci, bit će dostupan online od 18. siječnja na OnDemand platformi kina Meeting Point. Film je svojom svjetskom premijerom otvorio prošlogodišnji online Sarajevo Film Festival i zabilježio rekordnu gledanost budući je film u samo dva sata pogledalo gotovo četrnaest tisuća ljudi u četrdeset i dvije zemlje.

Radnja je smještena u travanj 1992. godine u Sarajevo, kada se brojna obitelj okuplja zbog stare majke koja je bolesna. Liječnici prognoziraju da joj je preostalo još samo nekoliko sati, što se na kraju pretvara u nekoliko dana. Vrlo brzo počinju spletke, prevare i trvenja oko nasljedstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike kuće u Sarajevu. I sama ”baba” posljednjim uzdasima sudjeluje u tome, a možda je upravo to i održava u životu. Raspad jedne obitelji postaje tako metafora raspada jedne države, a u filmu glume, među ostalima, Mira Banjac, Jasna Žalica i Emir Hadžihafizbegović, a iz Hrvatske Alma Prica i Jadranka Đokić.

Na istoj platformi do kraja mjeseca dostupni su i filmovi Mare Andree Štake (u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Kosovu), Pun mjesec Nermina Hamzagića (u cijelom svijetu), Otac Srdana Golubovića (u Bosni i Hercegovini i Sloveniji).

FOTO: YouTube screenshot

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori