Porin dolazi u Zagreb: Evo kada će se održati ovogodišnja dodjela najprestižnije hrvatske glazbene nagrade

Porin dolazi u Zagreb: Evo kada će se održati ovogodišnja dodjela najprestižnije hrvatske glazbene nagrade

UO Porina donio je odluku o datumu održavanja ovogodišnje dodjele najprestižnije hrvatske glazbene nagrade – Porin 2021. održat će se 5. lipnja u Zagrebu!
 
S obzirom na još uvijek aktualne pandemijske uvjete za koje se svi nadaju da će uskoro postati prošlost, UO Porina odlučio je održati Porin ove godine u Zagrebu najavljujući da će nam uskoro otkriti više detalja o lokaciji i scenariju same dodjele.

Porin će se održati ove godine u Zagrebu, a kroz koji dan otkrit ćemo i detalje lokacije dodjele Porina kao i način na koji će se nagrade dodjeljivati. Važno je znati da ćemo ispoštovati sve epidemiološke mjere, a opet organizirati dodjelu u kojoj će uživati i glazbenici na dodjeli, ali  i publika, još ove godine, ispred TV ekrana.

Davor Drezga, izvršni direktor nagrade Porin

Da će ovogodišnja dodjela izgledati drugačije dala je naslutiti već i statua čiji je autor Ivica Propadalo

Po prvi puta u povijesti, statua Porina ima masku koja simbolizira šutnju glazbenika na koju su bili primorani početkom pandemije. U promišljanju kako bi trebao izgledati Porin u 2021. godini cijelo vrijeme nosio sam se mišlju da mora imati nekakvo posebno obilježje, koje će nas podsjećati na dane glazbene šutnje.

Ivica Propadalo

Nominacije za Porin objavljene su putem prijenosa na YouTube kanalu. Bilo je uzbudljivo i ove godine, bez obzira na to koliko je godina bila teška za glazbenike. Imali smo Ukupno 1784 prijave, od toga čak 214 prijavljenih albuma, 299 skladbi za Pjesmu godine, a 75 prijava za kategoriju Novi izvođač. Po broju prijava jasno je da se stvarala glazba unatoč teškim uvjetima.

Ivana Martinac, glavna tajnica Porina

Popis svih nominiranih pogledajte OVDJE.

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama.

FOTO: Filip Kovačević / Arhiva Porina

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori