Posjetili smo Fuliranje na čarobnoj terasi Oleander i pronašli jelo koje nema konkurencije

Posjetili smo Fuliranje na čarobnoj terasi Oleander i pronašli jelo koje nema konkurencije

Ovogodišnji je advent pomalo drugačiji od drugih. Manje je gužve i manje ponude. Osim ako je u pitanju Fuliranje – jedino mjesto na kojem je čarolija zagrebačkog adventa i dalje postojana.

Fuliranje je ove godine preselilo na definitivno najčarobniju lokaciju do sada – hotel Esplanade. Odličan potez za same organizatore. Terasa Olenader od 2. prosinca sve do 1. siječnja mjesto je susreta svih generacija, mjesto pjesme i plesa. Dobit ćete dojam žive glazbe, opojni mirisi blagdanskih specijaliteta zagolicat će vašu maštu, a hladne ruke najbolje će ugrijati topli napitak.

Čak dvanaest ugostitelja našlo je svoje mjesto na desetom Fuliranju, a prilikom našeg posjeta isprobali smo specijalitet kuće Beg’s Plant Based Butchery kojoj je ovo prvo predstavljanje na Fuliranju. Isprobali smo Beg’s Chocko Cilli, nevjerojatno sočne i mekane tacose čiji je ne-tako-tajni sastojak – tamna čokolada. Kombinacija okusa koju definitivno želite isprobati.

Sočne zalogaje treba nečim i zaliti. Za tu smo priliku odabrali crni čaj s rakijom od marelice i limunom. Mislite da čaj i rakija ne idu skupa? Mislili smo i mi, a onda nam je ekipa s Fuliranja razbila zablude. Preporuka: nemojte pretjerati s očajavanjem. 🙂

S kućice Beg’s Plant Based Butchery ispobali smo i mesne okruglice skrivene u slasnom pecivu i zalivene topljenim sirom – Beg’s Santa Balls i Beg’s Mac & Cheeze.

Zbog čega smo se tako dugo zadražali na ovoj kućici?

Jedan jaaaako dobar razlog.

Naime, ovo je inovativna ponuda na hrvatskom tržištu? “Mesne okruglice? – Vi ste ludi”, pomislit ćete.

No, kada vam kažemo da meso uopće nije meso, a sir uopće nije sir – začudit ćete se jednako kao i mi. Sve ima isti izgled i okus kao i originalne namirnice, no sve redom su biljne imitacije mesnih i mliječnih proizvoda. Super hranjivo i super zdravo.

Osnivač Eduard Beg otkriva nam kako je do ovakve ideje došao prilikom posjeta jednom splitskom restoranu.

“Znate onaj osjećaj težine i sitosti nakon pojedene hrane – kad sve što želite jest ušuškati se u krevetu? Kod ove hrane uopće nije bilo takvog efekta”, priznao je.

Očaran konceptom, odlučio je cijelom tržištu ponuditi nešto potpuno drugačije.

Sve će oduševiti i činjenica da uskoro planira i otvoriti prvi Butcher&Dely u kojem će se moći pronaći biljne imitacije mesnih i mliječnih proizvoda, a upravo će takvom ponudom biti prvi i jedini u Hrvatskoj, ali i u cijeloj jugoistočnoj Europi.

Zbog svog inovativnog koncepta ovo je naš ovogodišnji favorit, bez konkurencije.

Ipak, valja spomenuti i odličnu ponudu na Institutu za kobasice by Mate Janković, Chef’s burgers te ponudu samog hotela Esplanade, a isprobali smo sočnu kranjsku kobasicu u savršeno pečenom pecivu, truffle pancetu te juneće obraze.

Podsjetimo, Stara godina na Fuliranju se ispraća od 11 sati ujutro – metlom, pjesmom, dobrim vibracijama, plesom i tako sve do 13 sati kada stiže pojačanje – Ljetno kino s live svirkom, a iza njih slijedi DJ Škrinjica s laganim zagrijavanjem za Novu. Od 19 sati Robert Mareković nastavlja sa zagrijavanjem za Novu 2022. s najvećim hitovima i najpopularnijom glazbom, uz koju jedino sretni možete biti i smiješak ne možete skriti.

Detalje saznajte na poveznici.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori