Posjetite spektakularnu izložbu Nenada Voriha u Laubi

Posjetite spektakularnu izložbu Nenada Voriha u Laubi

Kuća za ljude i umjetnost od 6. do 18. veljače predstavlja izložbu Nenada Voriha Never Stop the Action. Otvorenje će se održati u subotu 6. veljače u 19 sati.

Za slikara Nenada Voriha neiscrpni izvor stvaralačkog interesa jest grad, metropolis

Grad kao simbol modernosti i dinamike, kao živi organizam koji se stalno mijenja. Premda Vorihovi neboderi i bliješteća svjetla velegrada naslućuju prisutnost čovjeka, ljudske figure nisu prikazane. Čovjek pred gradom ostaje malen i nevažan.

S druge strane, urbano je tkivo u službi čovjeka, dio kolektivne svijesti i spomenik najvećim dostignućima civilizacije. Vorih je slikar stvarnih megalopolisa poput New Yorka ili Šangaja, a njegovi prikazi gradova su grupni portreti današnjeg svijeta.

Izložba okuplja radove koji su nastajali posljednjih dvadesetak godina i koji zorno prikazuju Vorihove iskorake u konstantnoj reinterpretaciji istog motiva.

O autoru

Nenad Vorih je rođen 1963. godine u Zagrebu. Strast prema slikarstvu otkriva s trinaest godina i od tada razvija svoj talent. Godine 1987. završava studij slikarstva u klasi profesora Ferdinanda Kulmera. Od svoje prve samostalne izložbe do danas, Vorih se kontinuirano bavi slikarstvom i aktivno sudjeluje na likovnoj sceni. Do sada je izlagao na više od osamdeset samostalnih izložbi u Hrvatskoj i Europi. Dobitnik je nagrada Grisia, Porin i Art Revolution Taipei 2015.

FOTO: Privatna arhiva umjetnika

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori