Poslastica za najmlađe: Hit predstava o čitanju lektire za vikend u Zagrebu

Poslastica za najmlađe: Hit predstava o čitanju lektire za vikend u Zagrebu

Nakon više od 100 izvedbi u osnovnim školama diljem Hrvatske, predstava “Ah, ta lektira, ne da mi mira” dolazi i u Zagreb.

Ah, ta lektira, ne da mi mira je lutkarsko-glumačka predstava za uzraste nižih razreda osnove škole. Ovo zabavno i poučno scensko djelo bavi se problematikom nečitanja kod djece, kako lektirskih naslova, tako i čitanja generalno. Budući da smo u ovom suvremenom svijetu zatrpani raznim oblicima tehnologije, djeci je, nažalost, knjiga sve veća nepoznanica. Stoga ova predstava prati pustolovine likova iz lektirskih naslova koji sebe i svoje priče nastoje spasiti od zaborava.

Koristeći lutkarsko-glumačke elemente, cilj nam je najmlađima približiti izgubljenu vrijednost i važnost knjige koja je osnova za daljnji intelektualni i socijalni rast i razvoj djeteta. Predstava je u potpunosti autorska, a u njoj sudjeluje troje mladih profesionalnih glumaca.

Jakov Jozić, redatelj

Predstava se izvodi u Klubu Kazališta Komedija, Cesarčeva 2, u u subotu, 1. listopada u 10 sati. Ulaznice možete kupiti online ili na blagajnama kazališta Komedija.

Na predstavi će se predstaviti i skorašnja slikovnica u izdanju Studia Moderne koja je napravljena po radnji predstave. Tekst slikovnice je napisala scenaristkinja predstave i glumica Hana Kunić, a sve je nacrtala jedna od najtalentiranijih ilustratorica u Hrvatskoj, Valentina Briški.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori