Posljednja Freudova seansa: Jubilarna izvedba predstave danas je besplatna

Posljednja Freudova seansa: Jubilarna izvedba predstave danas je besplatna

Višestruko nagrađivana predstava “Posljednja Freudova seansa”, jedan je od najvećih kazališnih hitova u Hrvatskoj posljednjih godina koja će ovom prilikom obilježiti i svoju 100. izvedbu, a prvi put i u novom online formatu.

Sraz svjetonazora uhvaćen u vihor Drugog svjetskog rata

Radnja ove napete drame odigrava se 2. rujna 1939. godine u Freduovom londonskom domu na dan kada Velika Britanija objavljuje rat Njemačkoj. Europa tone u kaos Drugog svjetskog rata, a mi svjedočimo neobičnom susretu Sigmunda Freuda i C. S. Lewisa koji se sukobljavaju oko vječnog pitanja ‘Postoji li Bog?’ pokušavajući naći smisao u svijetu koji se raspada.

U intrigantnom srazu ovih dvaju svjetonazora, imamo prilike zaviriti i u osobne živote, uvjerenja i dvojbe ova dva velika uma čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet. Ova drama, bogata promišljanjima o smislu života, postavlja kompleksna pitanja o našoj civilizaciji i našem o današnjem vremenu, ali i o vječnoj potrebi čovjeka da objasni svijet i pronađe smisao.

Posljednja Freudova seansa dobila je 2009. godine prestižnu nagradu Off Broadway Alliance.

Igraju: Marko Torjanac i Franjo Dijak
Režija: Marko Torjanac

Ako dosad niste pogledali ovu hvaljenu predstavu, danas je odlična prilika pridružiti se sve većoj online obitelji kazališta Planet Art ili ih podržite uživo iz kazališta Mala scena u ul. Medveščak 2.

Informacije o predstavi

  • Vrijeme: 7. veljače 2021. u 20:00 sati
  • Trajanje: 20:00 – 21:30
  • Mjesto: Kazalište Mala scena ili online.
  • Cijena: besplatno

Izvori:

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori