Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijedan 69 milijuna kuna

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijedan 69 milijuna kuna

Razoran potres ponovno je ostavio tragove na zgradi Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj ulici na Gornjem Gradu. Srećom, ovoga puta šteta je neusporedivo manja nego proljetos; odlomljena žbuka, popadali inventar te poneka pukotina u zidu i otpala cigla. 

Muzej je zatvoren od ožujka, a većinu građe preselili smo na sigurno u objekt na Novom Petruševcu, prvu specijaliziranu muzejsku čuvaonicu u Hrvatskoj, ističe Tatjana Vlahović, ravnateljica muzeja.

Upravo je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijedan 69.272.612,59 kuna. Čuvar baštine kao katalizator razvoja, istraživanja i učenja – novi Hrvatski prirodoslovni muzej naziv je trenutno najvećeg projekta u kulturi u Hrvatskoj.

Veći prostori, suvremena oprema, akreditirani laboratoriji, suvenirnica i kafeterija samo su neki od brojnih sadržaja novog prirodoslovnog muzeja koji nas očekuje krajem 2023. godine. Novi sadržaji pružit će posjetiteljima jedinstveni doživljaj i emociju zbog kojih će željeti doživljeno iskustvo, nova znanja i spoznaje o prirodoslovlju podijeliti i preporučiti svojim bližnjima, prijateljima i poznanicima.

Nakon provedbe projekta očekujemo veći broj posjetitelja, poboljšano zadovoljstvo posjetitelja, unapređenje znanstvene djelatnosti kroz certificirane laboratorije, unapređeno djelovanje u području čuvanja i prezentacije hrvatske kulturne baštine, povećani broj novozaposlenih i povećanje turističkih izdataka za usluge u kulturi, zaključuje ravnateljica Vlahović.

FOTO: Hrvatski prirodoslovni muzej

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori