fbpx

Povratak u zagrebački HNK uz Gala večer opere

Povratak u zagrebački HNK uz Gala večer opere

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu nakon više od dva mjeseca što je bilo zatvoreno, otvara svoja vrata gledateljima i nastavlja sezonu ekskluzivnim koncertom.


Gala večer opere HNK  održat će se 26. svibnja s početkom u 19.30 a gledateljima će pružiti poseban glazbeni doživljaj koji simbolizira novi početak no ujedno i prilagođen program unutar kazališta po preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Prvi koncert unutar zgrade kazališta, nakon što ansambl Opere još uvijek nastupa u zagrebačkim kvartovima, emotivan je događaj kako za gledatelje tako i za izvođače.

Iznimno smo uzbuđeni zbog ponovnog otvaranja kazališta. Zatvoriti kazalište trumatičan je čin, napose u vremenu kada nismo znali kada ćemo ga i pod kojim uvjetima ponovno moći otvoriti. Stoga se zajedno s našim umjetnicima i našom publiku veselimo novom početku. Za njega smo pripremili ekskluzivan glazbeni program koji se doista rijetko može čuti i u velikim europskim opernim kućama.

Dubravka Vrgoč


U utorak, 26. svibnja po posebnoj cijeni od 70 kuna, gledatelji će opet moći uživati u zvuku i mirisu kazališta slušajući koncert satkan od odabranih djela Vatroslava Lisinskog, Josepha Haydna i Gabriela  Fauréa u izvedbi prvakinje Opere Valentine Fijačko Kobić te zbora Opere zagrebačkog HNK.
Drugi dio koncerta bit će posvećen komornoj glazbi Felixa Mendelssohna koju će izvesti gudači orkestra Opere HNK u Zagrebu, gudački oktet u Es-Duru, Op.20.

Program:

Gabriel Fauré: Cantique de Jean Racine

Vatroslav Lisinski: Cum Invocarem

solistica: Valentina Fijačko Kobić, sopran

Joseph Haydn: Te Deum

Dirigent: Luka Vukšić

Zbor Opere HNK u Zagrebu
klavir: Vjekoslav Babić

Felix Mendelssohn: Gudački oktet u Es-Duru, Op. 20

Koncertna majstorica: Vlatka Peljhan
gudači Orkestra Opere HNK u Zagrebu

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori