Poziv na međusektorsku konferenciju ‘Solidarno za mlade: Zapošljavanje i razvoj zajednice’

Poziv na međusektorsku konferenciju ‘Solidarno za mlade: Zapošljavanje i razvoj zajednice’

Kakvi su problemi i perspektiva mladih u Hrvatskoj i na potresom pogođenim područjima Banije? Koja je uloga civilnog društva u razvoju zajednice i inovacijama te razvoju vještina mladih? S kakvim se problemima mladi suočavaju prilikom traženja prvog posla?

O ovima, ali i drugim važnim temama diskutirat ćemo na online međusektorskoj konferenciji Solidarno za mlade: zapošljavanje i razvoj zajednice koju u utorak, 30. ožujka 2021. organizira Inicijativa mladih za ljudska prava.

Predstavljanje crowdfunding kampanje za društveni dom u Banij i panel diskusija: Budućnost Banije: Zašto ostati?

U uvodnom dijelu konferencije, predstavnici civilnog društva će izložiti crowdfunding kampanju u svrhu prikupljanja novca za izgradnju društvenog centra za djelovanje i koordinaciju udruga koje su ostale bez svojih prostora za rad zbog posljedice razornog potresa u prosincu 2020. godine u Petrinji, Sisku, Glini i okolici. Uslijedit će panel diskusija na temu budućnosti Banije i značaja civilnog društva u revitalizaciji lokalnih zajednica i davanja perspektive mladima. Moderatorica prvog dijela konferencije bit će Marija Mažić, a govornici su Tamara Jovičić iz Udruge IKS, Maja Sever ispred inicijative Ljudi za ljude, Ivan Blažević iz Zaklade Solidarna te Josip Miličević iz Mreže mladih Hrvatske.

Panel diskusija: Radimo za zajednicu – primjeri dobre prakse

Drugi panel konferencije Radimo za zajednicu – primjeri dobre prakse moderirat će Valentina Gambiroža (udruga DrONe), a govorit će Branimira Penić (Izvan fokusa d.o.o), Tajana Broz (LAG Zagorje-Sutla), Kaja Cunk (PiNA), Katarina Petrović i Filip Lončar (Muzej škola) i Kruno Topolski (Studentski centar Rijeka). Glavna tema panela su inovativne prakse organizacija civilnog društva u području zapošljavanja mladih. Govorit će se i o mogućnostima koje organizacije civilnog društva pružaju mladima u svrhu stjecanja znanja i vještina primjenjivih i u drugim sektorima zapošljavanja/rada.

Panel diskusija: Problemi i prilike u zapošljavanju mladih: važnost suradnje

Treći dio konferencije uključivat će govornike iz privatnog sektora, civilnog društva i javne uprave, s ciljem da otvori raspravu na temu problema s kojima se mladi u Hrvatskoj susreću po završetku obrazovanja i prilika za međusektorsku suradnju u tom području.

Panel će moderirati novinarka Matea Grgurinović, a govorit će Katarina Dropulić (PRogress media), Sven Janovski (Mreža mladih Hrvatske), Sunčica Brnardić (SSSH) i Aleksandra Gavrilović iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Program

  • 09:00 – 09:30  – Registracija sudionika (priključenje na Zoom)
  • 09:30 – 11:00 – Predstavljanje crowdfunding kampanje za društveni dom u Baniji i panel diskusija: Budućnost Banije: Zašto ostati?
  • 11:30 – 13:00 –  Panel diskusija: Radimo za zajednicu – primjeri dobre prakse
  • 13:30 – 15:00 –  Panel diskusija: Problemi i prilike u zapošljavanju mladih: važnost suradnje

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno je registrirati se ovdje. Registriranim sudionicima i sudionicama bit će poslana poveznica za priključenje na događaj putem elektroničke pošte.

Ovaj događaj je organiziran u sklopu Social Innovators projekta, kojeg financiraju Island, Linhenštajn i Norveška kroz EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori