Poziv za prijavu radova za UNSEEN festival 2020.

Poziv za prijavu radova za UNSEEN festival 2020.

Centar za dramsku umjetnost (CDU) otvara javni poziv za prijavu audiovizualnih, multimedijalnih radova na četvrto izdanje Unseen mini film festivala koji će se održati u Cavtatu krajem rujna 2020. godine. Natječaj vrijedi primarno za autore/ice s područja jugoistočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Turska, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Rumunjska, Srbija i Slovenija), ali i za autore/ice izvan ove regije ako stručni žiri procijeni da je riječ o filmovima koji će posebno doprinijeti programu Festivala ili su u skladu njegovim ovogodišnjim konceptom. Na natječaj se mogu prijaviti filmovi svih tema i žanrova u kratkom metru (ne dulji od 20 minuta trajanja uključujući špicu), kao i interdisciplinarni audiovizualni radovi.

Filmovi se organizatoru šalju putem poveznice u sljedećim video formatima: MOV/MP4/MPG/AVI (Vimeo, Youtube ili osobna web stranica). Odabrani autori su obavezni poslati skrinere sedam dana nakon što je selekcija završena. Prijavnica treba sadržavati link na rad, kratki opis rada, te popis autora koji su sudjelovali u radu. Prijavnice koje ne zadovolje gore navedene uvjete neće biti uzete u obzir. Festival zadržava pravo upotrijebiti odabrane radove i njihove popratne sadržaje za promociju događaja, isto tako pokazat ih javno, u medijima ili bilo kojim drugim oblicima javne prezentacije, te iste pohraniti u arhivu festivala. Prijavnice šaljite na mail adresu: centar.za.dramsku.umjetnost@gmail.com

Rok za slanje prijava je 25. kolovoz 2020.

Za festivalski program bit će odabrano 10 filmova, a o tome će odlučiti žiri u sastavu:
Karla Crnčević, filmska radnica
Matija Prica, radnik u kulturi
Marta Baradić, kustosica

Odluka o filmovima koji će biti uključeni u ovogodišnji festivalski program bit će objavljena najkasnije 1.rujna 2020. na službenoj web stranici (Unseen Cavtat) te Facebook stranici festivala UnseenCavtat.

Svi odabrani autori bit će obaviješteni putem e-maila. Ovisno o ovogodišnjim kapacitetima, organizatori festivala će omogućiti besplatno noćenje u hotelu i hranu za jednu osobu iz kreativnog tima. Organizatori ne pokrivaju putne troškove.

🔻ČUJTE I POČUJTE! JAVNI POZIV 2020. 🔺Prijavite se i dođite nam!

Objavljuje UnseenPonedjeljak, 6. srpnja 2020.

Koncept i kontekst Unseen mini film festivala 2020.

Festival Unseen tijekom prethodna tri izdanja na različite se načine bavio temom prostora, promišljajući razne prostorne dimenzije u kontekstu filma, ali i onkraj njega. Uzima se u obzir neposredni, vidljivi i opipljivi aspekti u svakodnevnom korištenju prostora, velikim i malim gradovima i njihovim transformacijama, a osim toga problematizira se geografska raspršenost filmske proizvodnje, iza koje se zapravo krije dominacija jednog prostora i njegove ekonomije.

Jedan od razloga za ovakvu koncepciju jest i predviđeni način realizacije filmskog programa, koji će se uslijed aktualnih okolnosti odmaknuti od uobičajenog načina prezentacije.

Umjesto klasičnih kinoprojekcija, koje u mraku svatko za sebe gledamo na velikom platnu, ove godine će izabrani radovi biti prikazani u nešto drukčijoj formi, ovisno o ovogodišnjem festivalskom budžetu i radovima koji pristignu odlučit će se o kojoj formi je riječ.

Izvor:

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori