Poznati hrvatski glumac Jan Kerekeš novi je gost emisije KolibriS

Poznati hrvatski glumac Jan Kerekeš novi je gost emisije KolibriS

Nakon što su ugostili varaždinske likovne umjetnice i keramičarke, u jubilarnoj 30. emisiji KolibriS u goste je došao varaždinski glumac Jan Kerekeš.

Jan Kerekeš je kazališni, televizijski i filmski glumac te osnivač, autor tekstova i pjevač u metal bendu Cold Snap. Jan je završio Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, šest godina bio je član glumačkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, a zadnjih godinu dana i prvak drame. U siječnju 2019. godine postao je umjetnički voditelj umjetničke organizacije Kerekesh Teatar. Glumio je u brojnim kazališnim predstavama diljem Hrvatske, u većem broju dugometražnih i kratkih igranih filmova, a djeluje i kao scenarist i redatelj predstava. Iza njega je i zavidan broj sinkronizacija animiranih filmova. Jan Kerekeš je ujedno i inicijator i organizator humanitarnog koncerta za djecu s posebnim potrebama “Help Fest”, a kao glumac do sada je odigrao više od 40 humanitarnih predstava.

U emisiji su razgovarali o Janovom djelovanju u području kazališta, filma, serija i animiranog filma, ozbiljnije su se posvetili razlikama između stalnog angažmana unutar glumačkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu i samostalnog djelovanja, a dotakli su se i Janove zavidne glazbene karijere kao i činjenice da se pandemija značajno odrazila na kulturu i umjetnost u Hrvatskoj. Bilo je riječi i o perspektivnim planovima kao što je izgradnja Kulturnog centra Kerekesh teatar.

Kako je bilo odrastati u Varaždinu, kada je Jan Kerekeš prvi put zakoračio na kazališne daske, kako je raditi s poznatim ocem glumcem te čija je riječ zadnja saznajte u novoj emisiji KolibriS.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori