Poznati novinar napisao biografiju bivšeg Dinamova kapetana Velimira Zajeca

Poznati novinar napisao biografiju bivšeg Dinamova kapetana Velimira Zajeca

utorak 17. svibnja 2022. u 18 sati na Odjelu za odrasle Knjižnice Medveščak, na Trgu žrtava fašizma 7 održat će se prestavljanje knjige “Zeko”: biografija Velimira Zajeca. Gost je autor Sanjin Španović.

Bivši novinar Sanjin Španović predstavit će svoju knjigu “Zeko”. Knjiga je biografija nogometnog velikana Velimira Zajeca. Za potrebe pisanja biografije bivšeg kapetana Dinama autor se služio arhivskom građom, razgovorima s više od 95 sugovornika iz raznih faza njegove karijere i mnogim razgovorima sa samim Velimirom Zajecom. Knjiga je izašla u nakladi Studia Moderne.

Sanjin Španović započeo je novinarsku karijeru u Jutarnjem listu. Izvještavao je o vodećim pričama iz Hrvatske i svijeta, ali i s ratnih područja – Afganistana, Irana, Sirije i Iraka. Za Večernji list izvještavao je iz Libanona i Libije te Južne Amerike, a objavljivao je tekstove i u engleskom Timesu i The Sunu. Vrhunac karijere doživio je kao urednik i voditelj emisije Veto u kojoj je, na Jabuci TV i kasnije na N1 televiziji, ugostio sve vodeće aktere društvene i političke scene. Danas radi kao konzultant i ima svoju tvrtku. Navijač Dinama je od malih nogu.

FOTO: Knjižnica Medveščak (Jagoda Ille)

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori