Premijera nove predstave za djecu koja se bavi usamljenošću i imaginarnim prijateljima

Premijera nove predstave za djecu koja se bavi usamljenošću i imaginarnim prijateljima

U Teatru Tirena će 22. studenog biti praizvedena predstava za djecu “Nevidljivo” koja se bavi usamljenošću, imaginarnim prijateljima i klasičnom glazbom!

“Nevidljivo” je deseta po redu predstava koju u Teatru Tirena autorski potpisuje dramaturginja i dramska spisateljica Nina Horvat. Predstavu je režirala Tihana Strmečki, redateljica i koreografkinja koja se na hrvatskoj kazališnoj sceni etablirala radeći mjuzikle (“Evita”, “Sunset Boulevard”, “Poljubi me, Kato”).

Predstava “Nevidljivo” bavi se usamljenošću i fenomenom imaginarnih prijatelja pomoću kojih djeca često prorađuju nešto što ih muči. Klasična glazba je u predstavi važan element – inspirativna početna točka koja djecu uvodi u svijet igre i mašte. 

Neva ima devet godina, ide u treći razred i po treći se put preselila. Treći put mora krenuti u novu školu i pronaći nove prijatelje, jer su njeni roditelji glazbenici dobili novi posao. Već prvog dana nastave dogodi se ono čega se najviše bojala – svi iz razreda se već jako dobro poznaju i na odmoru se igraju bez nje… Vrijeme prolazi, a Neva se osjeća sve nevidljivije i usamljenije. 

Osjeća se toliko usamljeno da jednog dana izmašta prijatelja. Zajedno s njim pokušava pronaći lijek protiv nevidljivosti. Kroz uzbudljive tajnoagentske avanture uz klasičnu glazbu koja je dio njene svakodnevnice i otvara beskrajne prostore mašte, Neva se osnažuje i postaje hrabrija. Postaje VIDLJIVA. 

U predstavi igraju Nina Vidan i Filip Sever, a ostatak autorskog tima čine kostimografkinja Tihana Cizelj, scenografkinja Iva Milley, glazbeni suradnik Darko Horvat, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić te dizajnerica Ana Goja.

Teatar Tirena kazalište je u kojem su tijekom 24 godine postojanja obrađivane mnoge teme koje se tiču dječjeg odrastanja. Na taj način Teatar Tirena nastavlja svoje društveno odgovorno djelovanje – progovarajući kazališnim jezikom o aktualnim problemima iz života publike kojoj se obraća. Ovom je kazalištu cilj biti podrška u odrastanju djeci i mladima i zato kontinuirano rade predstave koje svojom formom i sadržajem korespondiraju sa svojom ciljanom publikom.

FOTO: PR

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori