Premijera predstave ‘Sreća’ Jelene Hadži-Manev u &TD-u

Premijera predstave ‘Sreća’ Jelene Hadži-Manev u &TD-u

Premijera predstave Sreća autorice i redateljice Jelene Hadži-Manev održat će se 13. veljače u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20:00. Ulaz isključivo na pozivnicu.

Predstava je nastala u sklopu projekta Razvojni &TD koji teži ka okupljanju mladih umjetnika ili umjetničkih grupacija koje imaju izraženi afinitet prema istraživačkom i eksperimentalnom radu unutar polja kazališnih praksi.

Četiri osobe s potpuno različitim životnim i kazališnim iskustvima pozvane su raditi predstavu na temu sreće

Danijel, Josipa, Selma i Tin okupili su se u veljači 2020. godine kako bi podijelili svoja viđenja ove nimalo jednostavne teme. Putem su ih dočekale veće i manje nevolje – pandemija, karantena, potresi, a na kraju i odlazak redateljice. Prepušteni izboru da predstavu do kraja realiziraju sami, zaključili su da bi ih usrećilo da ostanu na okupu i podijele ono što su u procesu saznali o sebi i jedni o drugima: da usamljenost nije trajna, da rakija pomaže, da je kazalište ponekad jako čudno, da gotovo ništa nije nepromjenjivo, da svatko može plesati.

Neki dijelovi predstave prepušteni su slučaju

U toj igri, nastaloj najprije kao vođeni autorski projekt redateljice i glumaca, neki dijelovi predstave prepušteni su slučaju i mijenjaju se iz izvedbe u izvedbu. Tako su i njihovi doprinosi na temu sreće svaki put ovisni o ishodu igre, kao što je i samo kazalište uvijek ovisno o ishodu glumačke igre.

Režija: Jelena Hadži-Manev
Dramaturška podrška: Nina Gojić
Scena i kostimi: Ana Paulić
Glazba: Toni Starešinić
Asistent za glazbu: Željka Veverec
Oblikovatelj svjetla: Miljenko Bengez
Fotograf: Igor Obrol
Vizualni identitet: Damjan Uzelac
Glumci/suautori:
Selma Mehić
Josipa Oršolić
Danijel Radečić
Tin Rožman
Produkcija: Kazališna družina Tragači i Teatar &TD

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori