Preminula legendarna glumica Mira Furlan

Preminula legendarna glumica Mira Furlan

Preminula je proslavljena glumica Mira Furlan, podijeljeno je Instagram profilu “Radionice Integracije”. 

Kako Večernji list doznaje od izvora bliskih obitelji, glumica je već duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Zbog teške bolesti, posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost, bila jača.

Diplomirala je 1978. glumu na Akademiji dramske umjetnosti. Iste je godine postala članicom HNK-a u Zagrebu, gdje je ostvarila više zapaženih uloga (Petrunjela u Dundu Maroju), za koje je višestruko nagrađivana. Nastupala i na televiziji; na filmu je počela nastupati 1982. u Kiklopu A. Vrdoljaka, a ubrzo je postala jednom od vodećih hrvatskih glumica.

Uz kazališne i televizijske uloge, prosječno je nastupala u 3 do 4 filma godišnje. Značajnije uloge ostvarila je u filmovima U raljama života (R. Grlić, 1984), Otac na službenom putu (E. Kusturica, 1985), Za sreću je potrebno troje (R. Grlić, 1985), te u televizijskim dramama i serijama (Putovanje u Vučjak, 1986., Tuđinac, 1990. E. Galića). Od kraja 1980-ih pretežno u Beogradu, 1991. odlazi u SAD, gdje je nastupala u kazalištu (The Hudson Guild Theatre, Los Angeles), a od 1996. i na televiziji (TV film My Antonia, TV serija Babylon 5).

Izvor

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori