Preminuo je legendarni glazbenik Rajko Dujmić

Preminuo je legendarni glazbenik Rajko Dujmić

Skladatelj Rajko Dujmić preminuo je u 66. godini života od posljedica zadobivenih u prometnoj nesreći koja se dogodila prije nekoliko dana u Ravnoj Gori. Nakon nesreće Dujmić je bio u induciranoj komi. Liječnici su se borili za njegov život, ali nažalost nisu ga mogli spasiti.

Najveći trag ostavio je u Novim fosilima

Dujmić je rođen u Zagrebu 7. kolovoza 1954. Glazbeno obrazovanje stekao je u Zagrebu u Muzičkoj školi Vatroslav Lisinski te na Pedagoškoj akademiji. Počeo je svirati klavijature u rock sastavima Grupa Marina ŠkrgatićaCrno bijeliKlanZlatni akordi.

Prva mu je autorska pjesma izvedena na Boom festivalu u Ljubljani. Od 1978. do 1990. intenzivno radi s grupom Novi fosili s kojom izdaje velik broj nosača zvuka u milijunskim nakladama.

Istodobno radi i s grupama Srebrna krila i Riva; s potonjom ostvaruje pobjedu na Natjecanju za pjesmu Eurovizije 1989. godine. Surađuje i s vokalnim solistima, posebno s Jasnom Zlokić i Jasminom Stavrosom.

Ostvaruje i kantautorske projekte. 2012. je s kolegom Zrinkom Tutićem pokrenuo projekt Muzika zabavna s idejom promicanja glazbe u malim hrvatskim sredinama. Pobjednik je na više domaćih i inozemnih festivala.

Napisao je čak 1821 djelo, na većini pjesama pojavljuje se kao autor glazbe, ali i kao aranžer ili producent. Pjesma Moja domovina, koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić, ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi. U Band Aidu koji je 1991. otpjevao zasigurno najljepšu domoljubnu pjesmu sudjelovalo je 150 glazbenika.

Izvori:

  • Večernji list
  • Dnevnik.hr
  • FOTO: Facebook

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori