Preminuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Preminuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Noćas je u 66. godini od posljedica srčanog udara umro gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Kako saznaje Jutarnji list, Bandiću je pozlilo u subotu navečer pa je hitno prevezen u KB Sveti duh gdje su ga liječnici bezuspješno pokušali reanimirati i spasiti mu život.

U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada,  danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić, priopćeno je noćas iz Grada Zagreba.

Živio je za svoj grad, za  Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru.

Grad Zagreb

Milan Bandić rođen je 22. studenoga 1955. u Grudama u Bosni i Hercegovini, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a godine 2000. upisao poslijediplomski studij na  tom fakultetu. Od 1980. do 1983. radio je u tvornici Ledo, a od 1983. do 1990. bio je zaposlen u Općini Pešćenica. Bio je oženjen i imao jednu kćer.

Politička karijera

  • Od 1995. do 2000. vijećnik u Skupštini Grada Zagreba, od 2000. zastupnik u Zastupničkom domu hrvatskog Sabora, potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost;
  • 2000. u trećem mandatu izabran je za vijećnika Skupštine Grada Zagreba;
  • 31.svibnja 2000. na sjednici Skupštine Grada Zagreba izabran za gradonačelnika Grada Zagreba;
  • 2. lipnja 2000. stupa na dužnost gradonačelnika;
  • 20. lipnja 2001. godine ponovo je izabran za gradonačelnika Grada Zagreba;
  • 4. travnja 2002. na sjednici Skupštine Grada Zagreba izabran je za zamjenika gradonačelnice Grada Zagreba;
  • 14. lipnja 2005. na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba po treći put izabran je za gradonačelnika Grada Zagreba;
  • 31. svibnja 2009. na neposrednim izborima, izabran je po četvrti put za gradonačelnika Grada Zagreba;
  • Na neposrednim izborima (drugi krug) 2. lipnja 2013. kao neovisni kandidat (kandidat grupe birača), po peti puta izabran je za gradonačelnika Zagreba, a njegova lista, pojedinačno gledajući, osvojila je najviše mandata u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.
  • Na neposrednim izborima (drugi krug) kao kandidat stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, 4. lipnja 2017. po šesti puta izabran je za gradonačelnika Zagreba, a Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti , osvojila je najveći broj mandata u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

FOTO: Grad Zagreb (Facebook)

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori