fbpx

Pretpremijera predstave Kafka na žalu održana pod strogim epidemiološkim mjerama

Pretpremijera predstave Kafka na žalu održana pod strogim epidemiološkim mjerama

Uz strogo poštivanje epidemioloških mjera održana je pretpremijera predstave Kafka na žalu temeljena na djelu Harukija Murakamija u adaptaciji Franka Galatija i režiji Ivice Buljana.

Uzvanici u kazalište nisu mogli ući bez maske a podijeljene su i HNK maske koje su se nosile tijekom čitave predstave. Također, na samom ulazu, uz obaveznu dezinfekciju ruku mjerila se i temperatura.

Uz preporučeni razmak u gledalištu, uzvanici su jedni od drugih bili udaljeni gotovo dva metra.

Prva nova produkcija kazališta od otvaranja popraćena je dugotrajnim aplauzom cijelom ansamblu i timu

Uz Almu Pricu, Dragana Despota i Matiju Čigira, u predstavi glume Krešimir Mikić, Goran Grgić, Nina Violić i Ksenija Marinković, Siniša Popović, Livio Badurina, Ana Begić Tahiri, Filip Vidović, Nikša Kušelj, Igor Kovač, Ivana Boban, Iva Jerković, Iva Mihalić, Luca Anić, Tin Rožman, Ivan Colarić, Marin Klišmanić, Tesa Litvan i Marin Stević.

Scenograf je vizualni umjetnik David Maljković kojemu je ovo prvi autorski rad u kazalištu, kostimografkinja je Ana Savić Gecan, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar, koreograf Šimun Stankov, dramaturginja Mirna Rustemović, dizajn svjetla i videa potpisuju Sonda 4 i Toni Soprano Meneglejte.

Foto: Mara Bratoš

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *