Proljetne akcije projekta Mapiranje Trešnjevka

Proljetne akcije projekta Mapiranje Trešnjevka

Projekt Mapiranje Trešnjevke ušao je u devetu sezonu uz brojne buduće akcije i susrete. Nažalost, teško je prognozirati kakva će ovo biti sezona, hoće li se radi epidemioloških razloga moći izvesti sve akcije koje su u planu projekta i u kojoj će se mjeri moći surađivati putem šetnji, posjeta i drugih akcija. Stoga će se do daljnjega dogovarati isključivo aktivnosti na otvorenome, dok će one druge ipak čekati neka bolja i sigurnija vremena.

Za sami početak najavljena je akcija Trešnjevka se budi! (koja je nastavak lanjske Tratinska se budi!) koja će svoj središnji dio imati u subotu 12.06.2021. sa nizom različitih programa uzduž Tratinske i Ozaljske ulice. No, ta će akcija obuhvaćati i neke aktivnosti koje će se odvijati prije te subote, tokom proljetnih mjeseci, kao što je npr. prigodna šetnja uz Dan žena, koja se već nalazi u listi događanja.

Uredništvo projekta Mapiranje Trešnjevka

Pripremljena lista aktivnosti za proljeće i ljeto 2021. redovno će se ažurirati zbog promjena kojih će vrlo vjerojatno biti, ovisno o epidemiološkom stanju.

Za sve posjetitelje projekta koji su zainteresirani za dodatne šetnje i akcije omogućena je mailing lista za prijavu mapiranjetresnjevke@gmail.com ili na Facebook profil 

Uredništvo projekta Mapiranje Trešnjevka
Popis aktivnosti koje se predviđaju za proljeće
 • 8.3.2021. (ponedjeljak)Trešnjevka se budi … i slavi Dan žena! – prigodna šetnja središnjom Trešnjevkom, sastanak u 17h u Parku Stara Trešnjevka, ispred Cekatea. Trajanje šetnje će biti oko 3 sata.

Toga dana obilježava se Dan žena te će tim povodom uredništvo projekta sudjelovati u još nekim pratećim sadržajima:

 • Čitanje u Milčecovu parku: Žensko pismo, pripremila: Ana Rubić, knjižničarka. Početak u 16h u Parku Zvonimira Milčeca (Trešnjevački trg).
 • Izložba fotografija Borisa Adameka, stanara Tratinske ulice, u nekima od izloga Tratinske ulice.
 • Prigodna izložba u prostorima Hrvatskog likovnog društva, Tratinska 15 (radno vrijeme: 12-19h).
 • Posebni popusti za sve kupovine žena, cvjećarnica Master Florist Design, Tratinska 77.
 • Nat-Iva bodywork Shiatsu centar, Tratinska 44, poklanja 3 Shiatsu tretmana i 2 sata pravnog savjetovanja gosta Marina Domjanovića (u prostoru Nat-Ive gost je odvjetnik Marin Domjanović koji će 8.3. u periodu 18-20h odgovarati na vaša pravna pitanja iz područja ljudskih i građanskih prava.

Nakon Dana žena predviđena su sljedeća događanja

 • 21.3.2021. (subota): Poigrajmo se na Knežiji! – igra za građanstvo, sastanak u 16h u Parku Hrvatskog proljeća u središtu Knežije. Trajanje igre će biti oko 2 sata.
 • 17.4.2021. (subota): Šećemo uz trešnjevačke potoke: Potok Jelenovac. Šetnju vodi Vanja Radovanović. Sastanak je u 15h ispred ulaza u tržnicu na Trešnjevačkom trgu.
 • Svibanj 2021.: Jane’s Walk aktivnosti, šetnje uzduž i poprijeko našega grada i okolice – raspored će biti objavljen početkom travnja.
 • 12.6.2021. (subota): Trešnjevka se budi! – Detaljan program bit će objavljen u svibnju, a do tada osnovne informacije o ovoj akciji pronađite ovdje.
 • 26.6.2021. (subota): Tri sela malena: Prečko, Špansko i Malešnica, šetnja u suradnji s inicijativom 1postozagrad. Voditelj šetnje: Vanja Radovanović. Sastanak je u 17h ispred Trgovačkog centra Point u Vrbanima.

Napomene

 • Organizator zadržava pravo izmjene programa uz prethodnu najavu mailom i na Facebook profilu.
 • Obavještavaju se posjetitelji da će za realizaciju najavljenih programa biti potrebe za volonterimaistraživanje povijesti kvarta ili pomoć na dan održavanja akcije, 12.6.2021.). Zainteresirani volonteri mogu se javiti na već navedene kontakte.
 • Novi termini za već tradicionalnu akciju Kvartovska piva određivat će se u skladu s epidemiološkom situacijom i radom ugostiteljskih objekata.

Uz objavljeni program projekta Mapiranje Trešnjevke, posjetitelji mnogobrojnih akcija mogu redovno posjećivati i Facebook profile Mapiranje Trnja (posvećen prijateljskom susjednom kvartu Trnje) i Jane’s Walk Zagreb (posvećen istoimenoj akciji u kojoj sudjeluje uredništvo).

Uredništvo Mapiranja Trešnjevka
Izvori:
 • Projekt Mapiranje Trešnjevka, Facebook profil
 • Naslovna fotografija: Mapiranje Trešnjevka, Facebook profil

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori