Promocija knjige ‘Mali noćni razgovori’ Rozi Kugli večeras u Hrvatskom državnom arhivu

Promocija knjige ‘Mali noćni razgovori’ Rozi Kugli večeras u Hrvatskom državnom arhivu

Književnost ima sposobnost dodirnuti čitatelje na osobnoj razini, često više nego suhoparni statistički podaci ili izvještaji. Pripovijedanje priče o nasilju kroz književne likove može pružiti čitateljima priliku da se poistovjete s njima, razumiju njihovu borbu i osjete empatiju jer književnost može osvijetliti mračne aspekte društva. Psihološki roman Mali noćni razgovori autorice Rosie Kugli služi kao suptilno, ali snažno svjedočanstvo o nasilju nad ženama. Autorica daje glas žrtvama, ali i otvara vrata za edukaciju i prevenciju, čineći knjigu živim podsjetnikom na stvarne živote i borbe žena.

Promocija knjige Mali noćni razgovori održat će se 3. studenog 2023. u 19:00 sati u Hrvatskom državnom arhivu (Trg Marka Marulića 21).

Recenzentice knjige dr. Ana Puljak i prof. dr. sc. Danijela Štimac ponudit će svoje profesionalno viđenje problematike nasilja danas, a urednica Magdalena Mrčela govorit će o izazovima na putu stvaranja konačne verzije ovog važnog djela. Na problematiku nasilja osvrnut će se stručnjakinja za suzbijanje nasilja protiv žena Dunja Bonacci Skenderović i prof. dr. sc. Zlata Đurđević, predstojnica Katedre za kazneno procesno pravo. Pravnica Beata Bagi osvrnut će se na svoja iskustva kao zagovornica prava žrtava (Victim Advocate) na Kaznenom sudu u Americi. Predstavljanje moderira doc. dr. sc. Darija Hofgräff Marić.

FOTO: PROMO

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori