Prošlogodišnji pobjednik publike Zagrebdoxa film ‘Nun of Your Business’ Ivane Marinić Kragić kreće u domaća kina

Prošlogodišnji pobjednik publike Zagrebdoxa film ‘Nun of Your Business’ Ivane Marinić Kragić kreće u domaća kina

Nagrađeni dugometražni dokumentarni film ‘Nun of Your Business‘ redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić kreće u kino prikazivanje u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Puli, Čakovcu,  Varaždinu i Rijeci, a nakon toga i u drugim kinima širom Hrvatske. Na nekim od projekcija gostovat će autorica i protagonistice filma.

Na festivalu dokumentarnog filma Zagrebdox 2020, gdje je imao i svjetsku premijeru, film Nun of Your Business osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac.

Priča prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se

Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Rekonstrukcije scene u filmu snimljene se tehnikom time – lapse fotografija, a uloge tumače Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović, Vlasta Ramljak.

Od 1. ožujka film se prikazuje na programu Kinoteke Zagreb, a nastavlja projekcijama u Kino Gaj Varaždin (5.3.), zagrebačkom kinu Tuškanac (11.3.), Centru za kulturu Čakovec (19.3.) Kino Forum Zagreb (19.3.), Kino Valli Pula (26.3.) te Art kino Rijeka (1.4.).

Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu ‘Nun of Your Business’ redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.

Ekipa filma: redateljica i producentica: Ivana Marinić Kragić; scenaristice: Ivana Marinić Kragić i Ivana Vuković; direktorica fotografije: Ivana Marinić Kragić; koproducent: Miloš Ivanović; montažer: Ivor Šonje; skladatelj: Filip Mitrović; dizajner zvuka: Luka Gamulin; scenografkinja: Tea Truta; kostimografkinja: Lidija Andrić; majstorica maske: Bianka Prskalo; izvršni producent: Sabina Krešić; originalna pjesma: “Mnogi” by ŽEN.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori