Provedite fašničko-valentinovski vikend s omiljenom Purgericom na Griču

Provedite fašničko-valentinovski vikend s omiljenom Purgericom na Griču

Probajte zamisliti što bi se sve moglo dogoditi kada jedan voljeni književni lik, i to ništa manje nego Zagorkin, izađe van sa stranica svog romana, i odluči obilježiti jedan neobičan fašničko-valentinovski vikend, vragolastim pričama, huncutarskim bajalicama, škandaloznim ljubavima, a sve to zajedno na Gornjem gradu? Dođite i otkrijte ovaj vikend, kada vas Purgerica, vaš lokalni turistički vodič, časti s 3 tematske ture. 

Kako se prijaviti i koje teme možete odabrati?

U petak, 12.2., u 19h, čeka vas tura Grič priča ljubavnu priču

Vragolasto-antiromantična priča kojom vas kontesa Nera, sada u sasvim neobičnom, modernom izdanju, vodi Gornjim gradom, u avanturu otkrivanja tko se s kime volio, a tko nije, tko se razvodio (što legalno, što otrovima), a tko uz pomoć glazbe zavodio, gdje se to njezin Siniša nevaljali skrio, i zašto je Zagorkin duh kroz stare i nove priče o ljubavi nanovo oživio! Mjesto sastanka je ispred ulaza u Tunel Grič, iz Mesničke ulice. 

U subotu, 13.2., u 18h, rezervirajte mjesta na turi Fašničko-ljubavne huncutarije

Na nju vas vodi prerušena Nera, koja je šarmirala Princa Fašnika, i od njega posudila štiklece koji će vas povesti od vremena nošenja starih lafri i lažnih ženidbi, pečenja krafni kad se to nikako nije smjelo, do odijevanja u kostime da bi se na glas snažno moglo reći sve što se htjelo. A možda se prikrade i koje ljubavno nedjelo J Bedaki noriju svaki dan, a pametni s Kontesom na fašnik! (dobro, i još koji dan više). Mjesto sastanka je kod Zagorkinog kipa u Tkalčićevoj ulici.

U nedjelju, 14.2, u 17h, čeka vas tura Nerino Valentinovo (Bez Siniše)

Ovo je specijalno izdanje ture “Grič priča priču”, koja vas vodi Gornjim gradom u potrazi za starinskim valentinovskim običajima, velebnim ljubavnim parovima (i njihovim prevarama), škandaloznim (ne)zgodama, receptima za razvode i za šarmiranje, te alkemijskim bajalicama koje uvesele i ugriju srca čak i onih sasvim okorjelih antiromantika. Drame, intrige, i tuđe ljubavne brige Nera će vam veselo ispripovijedati, da grad svoj mili možete sasvim drugačijim očima pogledati! Sinišama je pristup strogo zabranjen J J  (a možda i nije?) Mjesto sastanka je kod ulaza u Park Grič, sa Strossmayerova šetališta.

Kako rezervirati mjesta? 

Rezervacije su obavezne, a broj mjesta ograničen. Mjesta možete rezervirati porukom na 091 6363 661 ili emailom na: purgerica@yahoo.com 

Purgerica moli da obavezno navedete datum ili naziv ture na koju želite doći, svoje ime i prezime i broj osoba koji vodite sa sobom. Ture nikako nisu namijenjene samo parovima, već naprotiv – svim veselo, fašnički, huncutarski raspoloženim ljudima. Gosti na 4 šape su apsolutno dobrodošli. Za sve dodatne informacije posjetite službenu stranicu Purgerica na Facebooku i Instagramu. 

FOTO: Rifet Sedić

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori