Prvi hrvatski album zabavne glazbe, ‘Pjeva vam Ivo Robić’, ponovno objavljen na 10-inčnom vinilu

Prvi hrvatski album zabavne glazbe, ‘Pjeva vam Ivo Robić’, ponovno objavljen na 10-inčnom vinilu

Najveći hrvatski pjevač svih vremena, Ivo Robić, već ranih pedesetih godina prošlog stoljeća osvajao je tadašnju jugoslavensku glazbenu scenu, a prvi uspjesi vežu se uz pjesme “Serenada Opatiji”, “Ta tvoja ruka mala” i ultimativni hit “Samo jednom se ljubi”. Potonja pjesma objavljena je 1956. godine na Shellac singlici, a potom i na prvom albumu zabavne glazbe na našim prostorima, “Pjevam vam Ivo Robić”, koji se našao na 10-inčnom vinilu uz druge nevjerojatne izvedbe uskoro i globalne glazbene zvijezde. Album je snimljen uz plesni ansambl Radio zagreba i Nikice Kalogjera pa je tako uz svaku pjesmu stajao i naziv plesa (fox, slowfox, slow, beguine i tango beguine).

Uz spomenutu, na albumu se nalaze i pjesme “Mexico”, “Odavde do vječnosti”, “Three Coins in the Fountain (Tri novčića u fontani)”, “Skokiaan”, “Prva ljubav”, “‘Na voce ‘na chitarra” i “Hallo, Bim-Bam Baby”. Nakon ovog albuma Ivo Robić je završio na samom tronu regionalne glazbe, a potom slijede i međunarodni uspjesi te suradnja i prijateljstvo s Bertom Kaempfertom koji mu donose hit “Stranac u noći”, pjesmu koja je u engleskoj verziji Franka Sinatre (“Strangers in the Night”) osvojila prvo mjesto Billboarda i UK Singles Charta, kao i dva Grammyja. 

Nakon 67 godina od originalne objavealbum “Pjevam vam Ivo Robić” ponovno se našao na 10-inčnom crnom vinilu i to u remasteriranom obliku. Remaster svih pjesama radio je Goran Martinac u Croatia Records Studiju, a samo za ovu priliku pjesme su objavljene u remaster verziji i na svim streaming servisima. Ekskluzivno na Apple Musicu pjesme su dostupne u Hi-res verziji (96kHz/24-bit).

Vinil “Pjevam vam Ivo Robić” možete od danas kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na webshopu, a cijena je 20 eura. 

Foto: Arhiva Croatia Records

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori