Purgerica daruje 3 posebne tematske ture u povodu Jurjeva i Noći knjige

Purgerica daruje 3 posebne tematske ture u povodu Jurjeva i Noći knjige

Riječi, ljubav i običaji koji liječe, neka ovog vikenda budu naša zajednička misao, da Gričem posebna radost poteče! U čast Jurjeva, i svih najljepših tradicija kojima vrvi naš kraj u ovoj posebnoj, čarobnoj noći, i u čast slavljenja riječi koje liječe – teme ovogodišnje manifestacije Noć knjige, Kradljivica Vremena i Crna Kontesa daruju vas posebnim izdanjima svojih omiljenih pripovjedačkih tura, nastalih zahvaljujući knjigama, i beskrajnoj inspiraciji koja je potekla iz njih. Kako odabrati temu i rezervirati besplatna mjesta na jednoj od 3 ture? Nastavite čitati. (I da, čitajte i inače!)

Začarane priče na Jurjevo

Datumi i vrijeme: Petak, 23.4. u 20 sati i subota, 24.4. u 20 sati
Mjesto sastanka: kod Kule Lotršćak (za oba datuma)
Riječ, dvije o turi: Postanite na jednu večer stanovnik drevnih mjesta, sela i lugova od Turopolja do Medvednice, i uz svjetlost najljepšeg starog proljetnog kriesa, onog Jurjevog, ili možda Jarilovog, otkrijte najljepše priče, legende i bajoslovlja iz vremena naših starih Slavena. Ova posebna pripovjedačka tura, pisana je u čast sjajnih autorica i autora – Ivane Brlić Mažuranić, Vitomira Belaja i Zdenka Bašića, i svih onih predivnih likova iz naše starine koji su u njihovim riječima našli spas od zaborava. Ali, pisana je i u čast naših običaja, kriesova Jurjevskih, i plesova vilinskih. Postanite, na jednu večer, oni koji pale kriesove, daruju vodu, i tako, čuvaju naše korijene od zaborava. Kradljivica Vremena vodi vas u vrijeme, u kojem nema mjesta za čudna vremena.

Grič priča ljubavnu priču

Datum i vrijeme: Nedjelja, 25.4., u 18:30 sati
Mjesto sastanka: ispred ulaza u Park Grič
Riječ, dvije o turi: Ovo je posebno izdanje škandalozno-antiromantične ture kojom vas kontesa Nera, voljeni Zagorkin lik u sasvim moderniziranom izdanju, vodi u avanturu Gornjim gradom! Uz citate iz Gričke vještice, te posebnu posvetu svojoj genijalnoj autorici, Nera priča o strastveno-razvedeno-otrovanim parovima, (ne)sretno zaljubljenima, i zajedno s vama slavi ljubav prema knjigama i riječima koje su nam ostavljene kao baština, da Zagreb, a i ljubav, navijeke možemo gledati drugačijim očima. Pssst… a znate li možda gdje je Nerin Siniša? 🙂

Upute za rezervacije i informacije

Rezervacija je OBAVEZNA, a broj mjesta je OGRANIČEN. Rezervacije možete potvrditi pozivom ili porukom na: 0916363661 ili e-mailom na: purgerica@yahoo.com.

Prosim lepo, obavezno napišite vaše cijenjeno ime i prezime, DATUM i NAZIV ture, te broj dragih ljudi koje vodite sa sobom. Ture su isključivo na OTVORENOM prostoru, jer virusi nisu nikako dobrodošli. Španciranti na 4 šape su jako dobrodošli!

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori