Purgerica daruje tri tematske ture za uskrsni vikend

Purgerica daruje tri tematske ture za uskrsni vikend

Ove subote, 3.4., i ponedjeljka, 5.4., uhvatite najljepše uskrsne štiklece i priče, upoznajte stare uskrsne i proljetne običaje našeg Zagreba i okolice, vratite se drevnim ritualima i legendama naših starih Slavena, i pronađite pisanicu s Purgericom i Kradljivicom Vremena!

S Purgericom po pisanicu

Datum i vrijeme: SUBOTA, 3.4., u 17h i PONEDJELJAK, 5.4., u 11h
Mjesto sastanka (za oba termina): kod Manduševca, Trg bana Jelačića
Riječ, dvije o turi: Dobrodošli na veselu turu o našim starinskim običajima za Uskrs, tradicijama krijesova, važnosti umivanja cvijećem i bistrom vodom, porijeklu omiljene nam pince ili sirnice, važnosti crvene boje, i naravno – doznajte zašto su naše pisanice tako posebne. Uhvatite simboliku pisanice s Purgericom i uhvatite jedno malo iznenađenje!

Začarane priče

Datum i vrijeme: PONEDJELJAK, 5.4., u 18h
Mjesto sastanka: kod kipa sv. Jurja, kod Kamenitih vrata
Riječ, dvije o turi: prvo, posebno proljetno izdanje ove specijalne ture vodi vas u svijet kazivanja, legendi i predaja iz doba starih Slavena koje su utjecale na naše uskrsne običaje i donijele predivan stari svijet naših predaka među zidine Griča, kako bi slavili vatru, svjetlost i novi početak. Kraj drevnog Jarila, okruženog cvijećem, čeka vas Kradljivica Vremena, i nosi vam kries i torbu punu starih priča!

Upute za rezervacije i informacije

Rezervacija je OBAVEZNA, a broj mjesta je OGRANIČEN. Rezervacije možete potvrditi pozivom ili porukom na: 0916363661 ili e-mailom na: purgerica@yahoo.com.

Prosim lepo, ako mi tipkate, napišite vaše cijenjeno ime i prezime, DATUM i NAZIV ture, te broj španciranata koje vodite sa sobom .Ture su isključivo na OTVORENOM prostoru, jer virusi nisu nikako dobrodošli! Španciranti s 4 šape su jako dragi i voljeni, pa slobodno povedite i njih!

FOTO: Mia Rajda

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori