Purgerica poklanja vikend priča inspiriranih Zagorkom

Purgerica poklanja vikend priča inspiriranih Zagorkom

Ovoga vikenda, u vrućim ljetnim večerima, Zagrebom će zavladati dvije vragolasto-nasmijane pripovjedačice, koje vas u svoja dva moderna izdanja, vode kroz priče o našem Gornjem gradu, ali i o cijelom Zagrebu, inspirirane najvećom Pripovjedačicom našeg grada – genijalnom Marijom Jurić Zagorkom. Morate li biti poznavatelji Zagorkinih djela da biste mogli doći slušati što vam imaju za reći dvije moderne crne Kontese? Ne! Samo ponesite puno mašte i veselo (čitaj: što vragolastije) srce!

Grič priča ljubavnu priču – ljetno izdanje

DATUM i VRIJEME: SUBOTA, 07.08., u 20:30h
MJESTO ČVENKA: ispred ulaza u Tunel Grič, iz Mesničke ulice
RIJEČ, DVIJE o TURI: Zamislite, što bi imala za reći kontesa Nera, voljeni Zagorkin lik, da se odjednom nađe vani, u ovom današnjem modernom svijetu, izvan stranica romana, i postane stanovnik suvremenog Griča? U ovoj tematskoj turi imat ćete priliku čuti baš to – kako razmišlja sada moderna kontesa Nera, rokerski-damskog izgleda, s čižmama za motor, dok šeta s vama Gornjim gradom, upoznaje vas sa svojom bakicom groficom, s nevaljalim kapucinima, prigovara nestvarno-zgodnom kapetanu Siniši jer je prodao konja, te vam pripovijeda o ljubavima, povijesnim štiklecima, škandalima, prevarama, i skrivenim kosturima u ormarima našeg Zagreba, od 17. do 20.st., a sve u duhu naše genijalne Zagorke!

Nerina priča

DATUM i VRIJEME: NEDJELJA, 08.08., u 20h
MJESTO SASTANKA: ispred glavnog ulaza u HNK
RIJEČ, DVIJE, TRI o TURI: Koliko odvažnih, glasnih, neovisnih, naprednih “Nera” Zagreb poznaje u svojoj prošlosti ali i sadašnjosti? Puno. Samo možda ne čujemo dovoljno često o njima. U ovoj tematskoj turi upoznajte drugo lice kontese Nere, potpuno suvremene stanovnice Zagreba, koja na stranicama zagrebačke povijesti, pronalazi žene slične svojoj autorici – odvažne, drugačije, glasne, velikih talenata, naprednih načina razmišljanja, koje su obilježile brojne važne trenutke za povijest našeg grada. Nera će tako posuditi glasove prvih kondukterki, rafungerica, prvih liječnica i medicinskih sestara, prve “lude babe” s vozačkom dozvolom, važnih inženjerki, glazbenica, umjetnica, avanturistica. Pogledajte naš Zagreb drugačijim očima – onima koje su pisale žensku, možda ponekad elegantniju, ali ništa manje odvažniju povijest, i čujte koji su im to snažni kavaliri rado čuvali stranu!

Kako rezervirati mjesta?

Rezervacija je obavezna, a broj mjesta na turi je organičen. Rezervacije je potrebno potvrditi porukom ili pozivom na: 0916363661 ili emailom na: purgerica@yahoo.com. Prilikom prijave, potrebno je napisati cijenjeno ime i prezime, te broj osoba koje vodite sa sobom. Tura je isključivo na OTVORENOM prostoru, jer virusi nisu nikako dobrodošli. Španciranti s 4 šape su apsolutno dobrodošli.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori