Purgerica vam daruje 3 tematske ture povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča

Purgerica vam daruje 3 tematske ture povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča

Ove subote, 20.2., i nedjelje, 21.2., pridružite se Purgerici, vašoj lokalnoj pripovjedačici – turističkom vodiču, obilježite s njom jedan važan datum za sve ljude koji se bave ovom profesijom, i otkrijte neke sasvim nove priče o našem voljenom gradu. Čekaju vas 3 besplatne tematske ture – jedna je škandalozno-romantična, druga je galantno-turistička, a treća je začarano-gornjogradska! Evo i koja informacija više kada su ture na rasporedu i kako možete rezervirati svoja besplatna mjesta.

Grič priča ljubavnu priču

U subotu, 20.2., u 18h, na rasporedu je tura Grič priča ljubavnu priču – vragolasto-antiromantična priča kojom vas kontesa Nera, sada u sasvim neobičnom, modernom izdanju, vodi Gornjim gradom, u avanturu otkrivanja tko se s kime volio, a tko nije, tko se razvodio (što legalno, što otrovima), a tko uz pomoć glazbe zavodio, gdje se to njezin Siniša nevaljali skrio, i zašto je Zagorkin duh kroz stare i nove priče o ljubavi nanovo oživio! Mjesto sastanka je ispred ulaza u Tunel Grič, iz Mesničke ulice. 

Servus dragi gosti i Začarane priče

U nedjelju, 21.2., možete birati između 2 tematske ture: u 11h, čeka vas tura Servus dragi gosti, a u 17h tura Začarane priče.

Tura Servus dragi gosti pretvara vas, dragi sugrađani, na jedno prijepodne, u prave galantne turiste – uz Purgericu otkrijte gdje ste se mogli checkirati u prvi, pravi hotel u Zagrebu, kakve su to bile kavane „po bečki“, odakle polazi fijaker, omnibus ili konjka, kakav ste doručak mogli pojesti u Gradskom podrumu, kako rezervirati mjesta za neku od dekadentnih zagrebačkih zabava, i zašto je Tomislavac na kratko mogao biti i pravi golf klub. Mjesto polaska na turu koja kreće u 11h jest ispred kipa Petra Preradovića, na Cvjetnom trgu.

Također u nedjelju, u  17h, ispred kipa sv.Jurja, pored Kamenitih vrata, dočekat će vas Kradljivica Vremena, i povesti kroz 4 godišnja doba, 4 tradicijska kriesa na Griču, i prizvati iz sjećanja duhove iz davnina, legende i mitove iz kojih vam se smješkaju Mure, mračnaki, nevidinčići, Moguti, šumski duhovi, i neobični simboli skriveni u vratima, dvorištima i kulama Gornjeg grada. Vratite se u mislima, bar na jednu večer, oko stare, pucketave vatre, i prizovite sjećanja na najljepše priče koje su vam pričali vaši djedovi i bake.

Kako rezervirati mjesta? 

  • Rezervacije su obavezne, a broj mjesta ograničen.
  • Mjesta možete rezervirati porukom na 091 6363 661 ili emailom na: purgerica@yahoo.com.
  • Purgerica moli da obavezno navedete datum ili naziv ture na koju želite doći, svoje ime i prezime i broj osoba koji vodite sa sobom.
  • Gosti na 4 šape su apsolutno dobrodošli na svaku turu.
  • Za sve dodatne informacije posjetite službenu stranicu Purgerica na Facebooku i Instagramu.

FOTO: Beli Zagreb Grad

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori