Purgerica vam daruje još jedan tematski vikend pun priča na Griču

Purgerica vam daruje još jedan tematski vikend pun priča na Griču

Ispunite ovaj vikend najljepšim starim pričama i štiklecima na Gornjem gradu, i zajedno s Purgericom, lokalnim turističkim vodičem, krenite u šetnju jednim sasvim drugačijim vremenima, u kojima vas čekaju Bela IV., Crna kraljica, stari ljekarnici i obrtnici, ali i bića iz drevnog slavenskog bajoslovlja – Morana, mure, mračnaki, moguti, jagari i ostali neobični stvorovi. Odaberite svoju temu i šetnjom oživite priče uz likove Kradljivice vremena i Pripovjedačice. A gdje vas one vode? 

Mračne začarane priče

U subotu, 20.3., u 18:30h, s mjestom polaska kod Kule Lotrščak, čekaju vas Mračne začarane priče – tematska tura posvećena legendama, kazivanjima i mitovima, te neobičnim mračno-vragolastim bićima koja vas upravo sada, kada zima prelazi u proljeće, čekaju iza svake kule, zida i dvera na Gornjem gradu. U noćima mladog Mjeseca, skrili su se običaji i rituali o kojima ćete slušati dok šećete Gričem, kao da sjedite negdje uz toplu, pucketavu vatru s ognjišta. 

Grič priča priču

U nedjelju, 21.3., u 17h, s mjestom polaska kod kipa sv. Jurja, kod Kamenitih vrata, čeka vas tura Grič priča priču, kojom krećete u svijet Gornjeg grada od 13. do 19. stoljeća. Želite na jedno predvečerje postati stari stanovnici Griča? Na pravom ste mjestu! Kralj Bela IV. čeka vas s važnim proglasom, šarmantna ključarica skriva ključ, stari ljekarnici pak donose tajni recept protiv grdih virusa, isusovci sumnjičavo provjeravaju jeste li coprnjaci i coprnice, a stari suci i članovi magistrata traže vas na popisu drevnih gornjogradskih prezimena. Uhvatite komadić romantike na groblju i razveselite svoju maštu najljepšim gornjogradskim pričama! Kako rezervirati besplatna mjesta za subotu i nedjelju? 

Rezervacije su obavezne, a broj mjesta ograničen

 Mjesta možete rezervirati porukom na 091 6363 661 ili e-mailom na: purgerica@yahoo.com. Purgerica moli da u porukama ili mailovima navedete svoje ime i prezime, datum ili naziv ture, te broj osoba koji vodite sa sobom. Gosti na 4 šape su apsolutno dobrodošli na svaku turu. Za sve dodatne informacije posjetite službenu stranicu Purgerica na Facebooku i Instagramu.

FOTO: Nina Žugaj Delač

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori