Purgerica vam ponovno daruje tematsku turu u povodu obilježavanja Dana žena 

Purgerica vam ponovno daruje tematsku turu u povodu obilježavanja Dana žena 

Zbog velikog interesa za ovu neobičnu tematsku turu, a u čast rođendana naše Marije Jurić Zagorke i Dana žena, ove nedjelje stiže vam baš ta tematska tura na poklon –  ove nedjelje, 13.3., pridružite se Purgerici, našem lokalnom vodiču, u jednoj sasvim modernoj varijanti kontese Nere, s ulogom vodiča-pripovjedačice koja priče neobičnih, “malih”, a snažnih i drugačijih žena, pretvara u svoju, ali i vašu priču. 

Besplatna tematska tura pod nazivom “Nerina priča” vodi vas u potragu za ženskom pričom našeg grada i pita vas: Koliko odvažnih, glasnih, neovisnih, naprednih “Nera” Zagreb poznaje u svojoj prošlosti ali i sadašnjosti? Puno. Samo možda ne čujemo dovoljno često o njima. I baš zato, u ovoj tematskoj turi upoznajte neobičnu pripovjedačicu, koja pronalazi žene slične svojoj autorici – slavnoj Zagorki – odvažne, drugačije, glasne, brojnih talenata, naprednih načina razmišljanja, koje su obilježile brojne važne trenutke za povijest našeg grada. Nera će posuditi glasove prvih kondukterki, rafungerica, prvih liječnica i medicinskih sestara, prve “lude babe” s vozačkom dozvolom, važnih inženjerki, glazbenica, umjetnica, avanturistica. Pogledajte naš Zagreb drugačijim očima – onima koje su pisale žensku, možda ponekad elegantniju, ali ništa manje odvažniju povijest, ali i čujte koji su im to snažni kavaliri rado čuvali stranu! 


Termin ture je u nedjelju, 13.3. je u 17:30h, a mjesto polaska je kod Zdenca života, ispred HNK. 

Kako rezervirati besplatna mjesta na turi? 

Rezervacije su OBAVEZNE, a broj mjesta je ograničen. Rezervacije potvrđujete porukom na 0916363661 ili e-mailom na: purgerica@yahoo.com. Uz rezervaciju, potrebno je navesti ime i prezime, te broj osoba koje vodite sa sobom. Važna napomena: tura nikako nije samo za dame, već su i dragi kavaliri itekako dobrodošli*Na ture su apsolutno dobrodošli i španciranti s 4 šape. Za sve dodatne informacije, posjetite službenu stranicu Purgerica – na Facebooku i na Instagramu.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori