Purgerica vam sprema prvi rujanski vikend pun besplatnih tematskih špancirancija

Purgerica vam sprema prvi rujanski vikend pun besplatnih tematskih špancirancija

Ove subote (5.9.) i nedjelje (6.9.) pridružite se Purgerici, odaberite jednu od 4 besplatne tematske ture kojima vas časti, i započnite rujan najljepšim štiklecima, legendama i pričama o našem Zagrebu. A koje su teme na rasporedu ovoga vikenda, i kada možete špancirati?

U subotu, 5.9., očekuju vas 2 teme:

1.tema: „Vraćam se Zagrebe tebi“, kreće u 11h, a mjesto polaska je kod Manduševca. Ukoliko se odlučite za ovu turu, zapravo ćete doći na čvenk s najljepšim zagrebačkim štiklecima, od Manduše i bana do disko dana J Ovoga će puta priče biti posebno posvećene važnim datumima za naš voljeni grad, kao što je rođendan našeg Dolca, “konjke” i maestra od riječi koji je s punim  pravom nazvan dobrim duhom Zagreba. Jeste li znali zašto smo jednim rujanskim dokumentom dobili prvog gradonačelnika? Oko kipa našeg Jože Jelačića odgovor se skriva!

2.tema: „Začarane priče“, kreće u 19:30h, a mjesto polaska je kod Kule Lotrščak. Ova je storytelling tura dobila svoje rujansko ruho, a dok vam iznad glave bude svijetlio još gotovo pun Mjesec, prikrast će vam se Kradljivica Vremena, i pozvati vas da poslušate najljepše legende, priče i mitove, što spavaju od davnina, od polja oko Turopolja, pa sve do zelenog Sljemena…dođite na ovu turu i upoznajte Rujanu, priču o Babljem ljetu, mogutima, vilovnakima, pesiglavcima, nevidinčićima, jagarima i svim ostalim bićima, koja vide samo oni koji vjeruju. U priče.
U nedjelju, 6.9., Purgerica dodaje još 2 teme:

1.tema: krenite u 11h, kod glavnog ulaza u Maksimir, „Na špancir u Maksimir“! 🙂 Baš tamo na ulazu čeka vas jedna galantna dama, koja ima, prosimo lepo, zamolbu da ju ne pustite da po Maksimiru šeće sama. Zauzvrat, nudi vam vožnju parobrodom, pronalazak munjare, Dedeka, neobičnih priča o paviljonima i onima koji ovdje filmove snimaju. Ovo je prava antištresna, lagana šetnja kroz zabavne, i manje poznate štiklece o našem omiljenom Maksimiru.

2.tema: u 19h, kod ulaza u Tunel Grič, iz Mesničke ulice, dočekat će vas “Grič priča ljubavnu priču” i jedna Kontesa u crnom. Modernizirana, emancipirana i ponešto štresirana, jer je njezin Trenkov pandur, prodao konja i zbrisao motorom negdje van iz njezine priče. Pomozite joj da pronađe baš tog nevaljalca i otkrijte kakve su se to škandalozno-komično-strastveno-romantične priče odvijale na Griču, od 17. do 20. stoljeća. I ako baš vi možda znate gdje je Siniša, prosimo lepo, obavezno joj to javite 🙂 

REZERVACIJE ZA TURE:Rezervacija je OBAVEZNA, i to porukom ili pozivom na 0916363661 ili mailom na purgerica@yahoo.com ; Purgerica moli da joj napišete svoje ime i prezime, točan naziv ture na koju želite doći i koliko osoba vodite sa sobom.  

Dobrodošli su svi gosti, od 6 do 76, kao i oni sa 4 šape!

Za sve dodatne informacije, Purgerici se možete javiti i na njezinoj stranici na Facebooku ili Instagramu.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori