Putujte kroz vrijeme s Purgericom na besplatnim tematskim turama ovog vikenda

Putujte kroz vrijeme s Purgericom na besplatnim tematskim turama ovog vikenda

Naš omiljeni Gornji grad vas zove da se ovog vikenda pričama vratite u davna vremena – upoznajte jednog pravednog kralja Arpadovića, kupite moćan lijek protiv virusa, izgubite se u pričama prateći trag drevnih bića iz mitologije, otkrijte zašto su tako važni polumjesec i zvijezda, gdje se palio stari krijes…i ono najvažnije: na jednu večer, zaboravite na Vrijeme, dok pričama putujete u staro vrijeme! Ove subote, 14.8., i nedjelje 15.8., pridružite se Purgerici, licenciranom turističkom vodiču, na besplatnim tematskim turama Grič priča priču i Začarane priče.

Grič priča priču

Tura pod nazivom Grič priča priču, na rasporedu u subotu 14.8., s početkom u 21h, na jednu vas večer pretvara u srednjovjekovne stanovnike Griča, te vodi u potragu za starim proglasom prezivača, glavnim gradskim ključem (bez kojeg se više nećete moći vratiti u stari svijet), u pregovore s ljekarnicima, kovačima i alkemičarima, u bijeg od inkvizitora i strašnih redovnika, ali i šetnju pokraj starih groblja…U atmosferi mistične, ljetne, gornjogradske noći, poslušajte neke od naših najljepših povijesnih priča i legendi. Mjesto polaska na turu je kod kipa sv.Jurja, pored Kamenitih vrata.

Začarane priče

U nedjelju, 15.8., u 20h, očekuje vas tura Začarane priče, inspirirana Pričama iz davnine, te vas kazivanjem nekih od najljepših legendi i priča iz staroslavenskog bajoslovlja, vraća u svjetove naših prabaka i pradjedova, u vremena pripovjedačkih sijela i magije riječi. Poslušajte priče o ladaricama, o prorokovanju uz vodeno cvijeće, krenite u lug po vilovnake i nevidinčiće, i doznajte kako vas običaji naših starih od ljeta sve do mrzle zime, čuvaju od munja, nevolja, i bolesti. Specijalno izdanje Začaranih priča – Noći Perzeida, vodi vas u svijet nekih od naših najljepših pučkih tradicija, uz magiju kriesova i priča o moći “dušica” koje nam krase noćno ljetno nebo!Mjesto polaska na turu je kod Kule Lotrščak.

Kako rezervirati mjesta?

Rezervacija je obavezna, a broj mjesta na turi je organičen. Rezervacije je potrebno potvrditi porukom ili pozivom na: 0916363661 ili emailom na: purgerica@yahoo.com. Prilikom prijave, potrebno je napisati cijenjeno ime i prezime, te broj osoba koje vodite sa sobom. Tura je isključivo na OTVORENOM prostoru, jer virusi nisu nikako dobrodošli. Španciranti s 4 šape su apsolutno dobrodošli.

FOTO: Andrea Jakopec

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori