Putujuća fotografska izložba iz Rijeke doputovala u Zagreb

Putujuća fotografska izložba iz Rijeke doputovala u Zagreb

U sklopu prekograničnog projekta Slovenije i Hrvatske, NATURE&WILDLIFE, u suradnji projektnog partnera, tvrtke Subjekt d.o.o. i Prirodoslovnog muzeja Rijeka, izrađena je putujuća fotografska izložba.

“Između mora i gora/Med morjem in gorami“ naziv je izložbe kojom se nastojala prikazati prirodna ljepota i životinjski svijet Dinarskog krša, a koji obuhvaća Zeleni kras sa slovenske, te Gorski kotar s hrvatske strane. Tematikom Dinarskog krša, koja se prostire kroz izložene fotografije, uočavamo glavne elemente; vodu, kamen i šumu koji zaokružuju jednu potpunu cjelinu.

Izložba se može posjetiti do 3. veljače

Početna stanica putujuće izložbe bila je ogranak Trsat, Gradske knjižnice Rijeka, koju se moglo posjetiti do 26.1. , nakon čega je izložba preseljena u Galeriju Kupola Gradske knjižnice Zagreb sa službenim otvorenjem u srijedu, 27.1. Izložba se može posjetiti narednih tjedan dana, do 3.2. u redovno radno vrijeme knjižnice. Prilikom obilaska izložbe mole se posjetitelji da poštuju pravila koje propisuju epidemiološke mjere.

Završetkom gostovanja u hrvatskim knjižnicama, izložba kreće put Slovenije gdje će biti izložena u nadležnosti prekograničnih partnera. Detaljnijim informacijama, kao i samim fotografijama možete pristupiti putem službene web stranice Prirodoslovnog muzeja Rijeka.  

Prekogranični projekt u okviru Programa međunarodne suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska NATURE&WILDLIFE traje 30 mjeseci i završava u veljači 2021. Vrijednost projekta je oko 983.000 eura, od kojih je 85% dobiveno iz programa međunarodne suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska. Vodeći partner projekta je RRA Zeleni kras, a ostali partneri su Općina Pivka, Javni zavod za kulturu, turizam i međugeneracijsku suradnju Snežnik, Jezerski hram – Zavod za zaštitu prirodne i kulturne baštine Cerknica, Javna ustanova Nacionalni park Risnjak, Lokalna razvojna agencija PINS, i Subjekt iz Rijeke.

Autori izložbe: Željka Modrić Surina, Boštjan Surina
Izbor citata: Klara Bukovac, Željka Modrić Surina, Boštjan Surina
Autori teksta: Željka Modrić Surina, Boštjan Surina
Prijevod: Boštjan Surina
Autori fotografija: Tomaž Demšar, Miro Dežulović, Nadia Dunato Pejnović, Günther Kieberger, Borut Kružić, Branko Lenić, Slavko Polak, Miha Skrt, Boštjan Surina, Tine Vekar, Andraž Žnidaršič
Multimedijalna rješenja: Borut Kružić
Dizajn: Klara Bukovac
Tisak: Trampi d.o.o. 
Realizacija: Prirodoslovni muzej Rijeka, 2021. 
Naručitelj: Subjekt d.o.o.

FOTO: PROMO

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori