Rade Šerbedžija virtualnim koncertom oduševio publiku u cijelom svijetu

Rade Šerbedžija virtualnim koncertom oduševio publiku u cijelom svijetu

Dobra večer, dobrodošli na naš koncert, virtualni. Održavamo ga u Croatia Records studiju u Zagrebu, u Dubravi. Skinite maske i osjećajte se udobno u svojim stanovima, u bifeima ili na ulici, a mi ćemo vam pomoći s našim pjesmama, poezijom, muzikom, rekao je na početku na koncerta Rade Šerbedžija.

Legendarni glumac i pjesnik svoj prvi hrvatski virtualni koncert započeo je pjesmom Eto pjesma kojom je najavio izlazak aktualnog albuma Ne okreći se, sine i po kojoj je ovaj koncert dobio ime. Poletna pjesma autora Huseina Hasanefendića Husa na početku koncerta bila je sjajan uvod u večer u kojoj je Rade svojoj publici pjevao nove pjesme i neizbježne hitove svojeg koncertnog repertoara.

Izgled velikog studija CMC televizije i Croatia Recordsa posebno je promijenjen za ovu prigodu pa je publika preko svojih ekrana imala osjećaj da se Rade u pratnji članova Zapadni kolodvor banda nalazi u kavani u kojoj se pjeva, onako, za dušu.

Nemogućnost održavanja koncerta uživo mnoge je glazbenike osudila na virtualne koncerte, no iako se i u takvim uvjetima dobro snalaze, glazbenicima itekako nedostaju živa pozornica i bliski susret s publikom

Malo mi je neprirodno jer nisam navikao pjevati bez publike, zato sam u goste pozvao svoje prijatelje: Maju Posavec, božanstvenu glumicu s kojom sam imao prilike glumiti, svog starog prijatelja Peru Močiboba s kojim sam igrao nogomet i Gorana Bogdana, mog mladog prijatelja i šampiona glume na ovim prostorima. Njima ću uživo i vama preko ekrana pjevati i svirati večeras.

Rade Šerbedžija

No, nisu samo oni bili gosti jučerašnjeg koncerta. Gabi Novak, diva zabavne glazbe i Matija Dedić, naš najbolji jazz pijanist pridružili su se u pjesmi Otkako te ne volim. Odabir upravo ove pjesme koja se nalazi i na novom albumu još je jedna Radina posveta velikom Arsenu Dediću.

U pjesmi Gumbelijum roža pridružili su se Maja Posavec i Goran Bogdan na gitari. Pjesme Kasna jesen dolazi, veliki hit Drage MlinarcaGrad i Suzo moja, strpi se s novog albuma publika je sinoć mogla prvi put čuti uživo, a potom je Rade otpjevao dobro znane pjesme svojih prijatelja i legendarnih autora Kemala Montena, Johnnyja Štulića, Đorđa Balaševića i Zlatka Arslanagića, a uz zvuke harmonike i recitirao pjesmu Nikice Petraka Na ružičastom papiru.

Intimna scenografija, sjajan Zapadni kolodvor band koji čine Mario Igrec na gitari, prof. Antun Stašić na violini, prof. Marjan Krajna na harmonici, Ranko Purić na bugariji, Dario Hleb na električnom basu i suvereni Šerbedžija, ispunili su jučerašnju večer pjesmom i poezijom. Pozdravi oduševljene publike stizali su iz svih krajeva svijeta, Čilea, Švedske, Austrije, Švicarske i cijele regije.

Barbara i Laku noć, muzičari za sami kraj

Pred kraj koncerta Šerbedžija je otpjevao naslovnu pjesmu Ne okreći se, sine koju je posvetio svom sinu Danilu Šerbedžiji, našem poznatom i nagrađivanom redatelju te je recitirao pjesmu Pijem Vladislava Petkovića Disa. Koncert je završio u veselom tonu kako je i započeo i to pjesmama Barbara i Laku noć, muzičari.

Virtualni koncert Ne okreći se, sine Rade Šerbedžije & Zapadni kolodvor banda, u organizaciji Baba Productiona i produkciji Croatia Recordsa i CMC televizije, režirao je Marko Zeljković.

FOTO: Andrea Kovač

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori