fbpx

Recepttura: Povratna informacija ljudi koji probaju naš uradak najiskrenija nam je ocjena

Recepttura: Povratna informacija ljudi koji probaju naš uradak najiskrenija nam je ocjena

Recepttura je dom nizu finih recepata za svaki dan. Ručak, večera, slastice, torte, kolači, džemovi, grickalice, ali i ukusna te zdrava predjela. Iza imena Receptture nalaze se supružnici Tanja i Branimir Kovač. Tanja je kreativac u osmišljavanju i realiziranju ukusnih recepata, a Branimir je kreativac u tehnikalijama poput snimanja i montiranja video sadržaja i fotografija.

Kao dinamičan duo, različitim ste pristupima pripremi hrane osvojili mnoge kuhinje u  kojima se svakodnevno isprobavaju Vaši recepti. Možete li nam za početak opisati kako ste došli do ideje pokretanja cijelog koncepta Receptture?

Tanja: Oduvijek sam voljela kuhati i peći kolače. Branimir je jedan dan samo rekao da moramo svima pokazati kako mi to radimo. I da ćemo se dobro zabaviti.

Branimir: Želja mi je bila da zajedno radimo nešto u čemu smo dobri, a pokazalo se da nam to ide od ruke.

Recepttura: Šubare
Izvor: Recepttura

Kako je došlo do imena Recepttura? Zašto s dva slova T?

Tanja: Ime Recepttura je zapravo igra riječi, nastala od recept i tura.

Branimir: Htjeli smo slikovito pokazati da u našim receptima dajemo sve potrebne detalje kako bi ih mogao napraviti baš svatko bez obzira na iskustvo u kuhinji.

Koji su Vam planovi u budućnosti? 

Tanja: Isprobati što više jela i recepata koje do sada nisam radila.

Branimir: Biti još malo bolji i podići produkcijsku razinu našeg projekta. 

Recepttura: Tanja
Izvor: Recepttura

Obzirom da Vam je prelazak u gastronomske vode bio neka vrsta prekretnice u životu, što Vam je najljepša uspomena dosad na tom putu?

Tanja: Hmmm, po meni je to svakako gostovanje u emisiji Praktična žena na beogradskoj Prvoj TV. Do sada smo jedini blogeri iz Hrvatske koji su gostovali u njihovoj emisiji.

Branimir: Meni je to naše prošlogodišnje putovanje kroz nekoliko zemalja regije, a s kojeg smo objavili i dva za nas netipična putopisna videa.

Kao i u svakom poslu, uvijek postoje usponi i padovi, uspješni i malo manje uspješni recepti, fantastičan, ali i malo manje fantastičan video ili fotografija. Podijelite s nama svoju najdražu anegdotu sa snimanja, ali i jednu smiješnu koja se zbila iza kamera.

Tanja: Katkada neki recept ne uspije odmah kako bi trebao pa ga je potrebno ponoviti, a ponekad i naći neki drugi pristup. Vjerojatno je najzahtjevnije bilo snimanje crno bijelih keksića od prije par godina. Htjeli smo vizualno besprijekoran izgled, pa smo ih uspješno snimili tek iz četvrtog pokušaja.

Branimir: Srećom, i neuspješni pokušaji bili su jako ukusni pa nismo ostali gladni. 😊 Sada smo već odlično uigrani pa su i takve situacije puno rjeđe, iako se uvijek mogu dogoditi.

Recepttura: Milka torta
Izvor: Recepttura

Pripremate tradicionalna i moderna, jednostavna i složena, kalorična i niskokalorična, mesna i vegetarijanska jela. Iskušavate se u raznim kulinarskim stilovima i pokušavate prikazati kako svatko može naći nešto za sebe na Vašim stranicama Receptture. Pišete tekstove s videoreceptima gdje se prikazuju svi koraci pripreme i serviranja jela. Vaša zajednička priča započela je još u studentskim danima u Zagrebu. Koje jelo ste prvo pripremili zajedno?

Tanja: Nekada davno Branimir je meni za večeru spremio ćevape, to smo čak i poslikali jer je to bio jedan rijetkih momenata da on sprema hranu 😊

Pripremate li ga još danas? Jeste li ga izmijenili? Dodali tajni sastojak? 

Tanja: Naravno, jer još uvijek volimo ćevape. Sve radimo isto jer se tu se nema što mijenjati. Nema niti tajnog sastojka, jedino uvijek kupujemo jednu te istu marku ćevapa.

Saša Stanković: Tanja i Branimir
Izvor: Saša Stanković

Recepttura na Instagram stranici ima preko 49 000 pratitelja, na Facebook stranici preko 61 000 pratitelja, na Facebook grupi Fini Recepti za svaki dan preko 143 000 članova, na You Tube kanalu preko 76 000 pratitelja i preko 12 500 000 video pregleda. Ovo su predivne brojke postignute u svega par godina, a ujedno ste svima omogućili besplatnu i kvalitetnu kulinarsku platformu. Tko ili što Vam je najveći pokazatelj uspjeha, a da nisu gore navedene brojke?

Tanja: Kada radimo neki recept, bitno nam je da smo ga odradili maksimalno angažirano i dali sve od sebe. Kako napravljene recepte uglavnom dijelimo, povratna informacija ljudi koji probaju naš uradak mi je najiskrenija ocjena.

Branimir: Ja sam najsretniji kad nam pratitelji i za vrlo zahtjevne recepte kažu kako su ih bez problema spremili uz pomoć naših videa i tekstova, a zato sve ovo i radimo.

Recepttura: Bajadera
Izvor: Recepttura

Za kraj, možete li podijeliti s nama jedan pravi zagrebački recept?

Tanja: U zimsko vrijeme obožavam peći buhtle i uživati u njihovom okusu.

Tijesto:

  • 500 g brašna
  • 100 ml mlakog mlijeka
  • 1 jaje
  • 2 žumanca
  • 1 naribana korica limuna
  • 50 g šećera
  • 100 ml mlake vode
  • 20 g svježeg kvasca
  • 75-100 g pekmeza od šljiva ili nekog drugog voća

Ostalo:

  • 50-100 g maslaca za premazivanje i pleh
  • šećer u prahu za posipanje

U posudu staviti mlako mlijeko, u njega natrgati svježi kvasac, dodati malo šećera, dobro promiješati i pustiti 15 minuta da se kvasac digne.

U posudu za miješanje staviti brašno, dodati dignuti kvasac i ostale sastojke.

Dugo ga miješati spiralnim nastavcima miksera dok se tijesto ne odvoji od rubova posude (da nije ljepljivo).

Ostaviti neka stoji pokriveno na toplom mjestu 50-tak minuta da se digne (bitno je da udvostruči volumen).

Pobrašniti radnu površinu pa na njoj premijesiti dignuto tijesto.

Tijesto razvaljati tako da bude prst debelo.

Narezati na pravokutnike, te na svaki žlicom staviti pekmez od šljiva.

Praviti loptice dlanovima (paziti da su dobro zatvorene sa svih strana kako se ne bi otvorile prilikom pečenja).

Svaku lopticu kistom premazati sa svih strana otopljenim malacem.

Slagati buhtle u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje.

Složene buhtle ponovno pokriti krpom i staviti na toplo da se još jednom dignu (cca 30 minuta).

Peku se u zagrijanoj rerni na 190 stupnjeva 35 minuta.

Tople buhtle posuti šećerom u prahu i servirati uz mlijeko ili kakao.

Brzopotezna pitanja:

Posljednji recept koji ste guglali:

Tanja: Rolice od gotovih kora sa sirom

Branimir: Schwarzwald torta

Najdraže jelo za hladne i kišne dane:

Tanja: Sarma

Branimir: Pašticada (odgovor bi bio isti za bilo koje godišnje doba)

Posljednje jelo koje ste skuhali:

Tanja: Tjestenina

Branimir: Ćevapi

Najdraži savjet koji dajete povezan uz kuhanje/snimanje:

Tanja: Kuhajte po vlastitom ukusu

Branimir: Pitajte Tanju, ona sigurno zna odgovor 😉

Posljednje jelo koje ste jeli u restoranu:

Tanja: Gravče na tavče uz roštilj

Branimir: Divljač u saftu s knedlima na pari

Najdraži dio dana:

Tanja: Večer kad se izvalim na trosjed i zaspem na njemu pod dekicom 😊

Branimir: Večer kada na miru pogledam neki dobar film ili zaigram omiljenu videoigru.

Naslovna fotografija: Recepttura

Klara Halužan

Studentica iz Zagreba s višegodišnjim iskustvom u event managmentu. Svaku pruženu priliku trudim se kvalitetno iskoristiti kako bih naučila nešto novo te unaprijedila na bolje.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *