fbpx

Retrospektivna izložba likovno-pedagoškoga djelovanja Dijane Nazor Čorda: Donacija Hrvatskome školskom muzeju

Retrospektivna izložba likovno-pedagoškoga djelovanja Dijane Nazor Čorda: Donacija Hrvatskome školskom muzeju

U četvrtak 1. listopada 2020. u 18 sati otvara se izložba Riznica dječjeg stvaralaštva. Retrospektivna izložba likovno-pedagoškoga djelovanja Dijane Nazor Čorda – donacija Hrvatskome školskom muzeju“ nastala u organizaciji Hrvatskoga školskog muzeja, a realizirana u partnerstvu s Etnografskim muzejom iz Zagreba u čijim je prostorima (Trg Mažuranića 14, Zagreb) posjetitelji mogu vidjeti od 1. do 31. listopada 2020.

Izložbom Riznica dječjega stvaralaštva predstavit će se iznimni učenički projekti, radovi u različitim tehnikama, suveniri, radovi iz primijenjene umjetnosti i dizajna, kao i digitalna i fotodokumentacija.

Izložba je donacija odabranih radova Hrvatskome školskom muzeju dobitnice dviju državnih nagrada (Godišnje državne „Nagrade Ivan Filipović“, 2012. i odlikovanja Reda Danice hrvatske s likom Antuna Radića, 2013.) za osobite zasluge u prosvjeti Dijane Nazor Čorda.

Na izložbi će biti predstavljeno autoričino likovno-pedagoško djelovanje i projekti iz odgojno-obrazovnih ustanova te domaćih i međunarodnih festivala.

Vjerujemo da će ova vrijedna izložba biti poticaj i inspiracija svim učenicima i studentima, budućim učiteljima likovne kulture, odgojiteljima, nastavnicima i umjetnicima, ali i kao dragocjen primjer rada i čuvanja kulturne baštine građanima grada Zagreba. Zgrada Hrvatskoga učiteljskog doma u kojoj se nalazi Hrvatski školski muzej teško je stradala u potresu i do daljnjega je zatvorena za sve posjetitelje. Naše izložbe i ostale programe ostvarujemo, kao i u ovome hvalevrijednom primjeru, u suradnji s ostalim zagrebačkim muzejima, odgojno-obrazovnim ustanovama i drugim institucijama.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *