Revija malih književnosti: Hrvatska i ovaj tjedan u Booksi!

Revija malih književnosti: Hrvatska i ovaj tjedan u Booksi!

Revija malih književnosti, Booksin festival koji od 2005. domaćoj publici predstavlja „male“ književnosti – one s kojima imamo malo književnih veza i s čijih jezika imamo malo ili nimalo prijevoda – 2021. godine posvećen je domaćoj književnosti! Revija se tako vraća počecima tematski se fokusirajući na domaću književnu produkciju, autorice i autore koji pišu na hrvatskom.

Festival je počeo 10. studenog, a u 3 dana književnih razgovora i čitanja ugostio je Espija Tomičića i Envera Krivca, Sanu Perić i Vidu Sever, Josipa Čekolja i Igora Rajkija. Autorice i autori predstavili su se mnogobrojnoj publici (u okviru mjerama dozvoljenog broja!) koja je razgovore slušala čak i na razglasu ispred kluba Booksa. O svojim su djelima zastupljenima u antologiji Revije malih književnosti “Vrijeme misli”, percepciji male književnosti, književnim ograničenjima i još mnogočemu razgovarali s moderatorima Vigorom Vukotićem i Tomislavom Augustinčićem.

Revija malih književnosti ovaj tjedan ulazi u svoju završnu fazu. U utorak 16. studenog u 19h u Booksi održat će se razgovor i čitanje Maje Urban i Lovre Petrića, a u srijedu 17. studenog u 19h razgovor i čitanje Marije Skočibušić i Lare Mitraković. Oba će razgovora moderirati Martin Majcenović.

Da podsjetimo, na Reviji malih književnosti: Hrvatska od 10. do 17. studenog u Booksi gostuju raznovrsne autorice i autori, kako oni koji se književnošću tek počinju baviti, koji iza sebe imaju objavljenu jednu ili nijednu knjigu, tako i oni koji iza sebe imaju književnu karijeru te koji će na festivalu premijerno predstavili nove radove, koji će prvi put biti objavljeni u festivalskoj antologiji “Vrijeme misli“.

Za sve najsvježije novosti pratite portal Booksa.hr i Booksine društvene mreže: Facebook i Instagram.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori