Revija malih književnosti u Booksi vraća se počecima tematski se fokusirajući na domaću književnu produkciju

Revija malih književnosti u Booksi vraća se počecima tematski se fokusirajući na domaću književnu produkciju

Kada zločesta čestica mikroskopske veličine diktira život zadnje dvije godine, pojam „mala“ dobiva novu veličinu. Prisili nas da se, odsječeni i ograničeni, pogledamo u zrcalo, uvidimo i osvijestimo vlastite mane i strahove, ali i otkrijemo poneko veliko zadovoljstvo. Književnost je jedno od njih, a Revija malih književnosti poligon na kojem već 17 godina testiramo veliki učinak malog. Sve te godine na Reviji malih književnosti Hrvatskoj su predstavljani književnici i književnice iz zemalja i jezika koji su nam iz različitih razloga ostajali skriveni.  

Ove, 2021. godine, Revija malih književnosti vraća se počecima tematski se fokusirajući na domaću književnu produkciju, autorice i autore koji pišu na hrvatskom. I ovom Revijom nastavljamo istraživati koncept “male književnosti”, ovoga puta promatrajući i propitujući vlastitu književnost kao „malu“, stavljajući je u kontekst sa svim dosadašnjim Revijama i zemljama. Na Reviji ćemo ugostiti deset autorica i autora različitih generacija, stilova, žanrova i statusa u našem književnom polju, kako one koji se književnošću tek počinju baviti, koji iza sebe imaju objavljenu jednu ili nijednu knjigu, tako i one koji iza sebe imaju književnu karijeru te koji će na festivalu premijerno predstavili nove radove, koji će prvi put biti objavljeni u festivalskoj antologiji.

Revija će na književnim razgovorima i u antologiji Vrijeme misli predstaviti sljedeće autore i autorice: Igor RajkiEnver KrivacLara MitrakovićSana PerićMaja UrbanLovre PetrićJosip ČekoljVida SeverEspi Tomičić i Marija Skočibušić.

Raspored događanja

10. studenog u 19 h, Booksa

– razgovor i čitanje: Espi Tomičić i Enver Krivac

– moderator: Vigor Vukotić

11. studenog u 19 h, Booksa

– razgovor i čitanje: Sana Perić i Vida Sever

– moderator: Vigor Vukotić

12. studenog u 19 h, Booksa

– razgovor i čitanje: Josip Čekolj i Igor Rajki

– moderator: Tomislav Augustinčić

16. studenog u 19 h, Booksa

– razgovor i čitanje: Maja Urban i Lovre Petrić

– moderator: Martin Majcenović

17. studenog u 19 h, Booksa

– razgovor i čitanje: Marija Skočibušić i Lara Mitraković

– moderator: Martin Majcenović.

FOTO: Pixbay

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori