Rujanski dio ‘Filma u šumi’ nastavlja se projekcijama hit-dokumentarca ‘Ljubav oko svijeta’ Anđele i Davora Rostuhara

Rujanski dio ‘Filma u šumi’ nastavlja se projekcijama hit-dokumentarca ‘Ljubav oko svijeta’ Anđele i Davora Rostuhara

Hit-dokumentarni film Ljubav oko svijeta u svoju zagrebačku distribuciju kreće na Ljetnoj pozornici Tuškanac u sklopu programa Filma u šumi. Ovaj inspirativni film nastao je za vrijeme medenog mjeseca autora filma, Anđele i Davora Rostuhara, koji su putujući oko svijeta nastojali dati odgovor na pitanje – što je ljubav? Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, ovaj zapanjujući dokumentarac prikazuje nam 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi. Nakon projekcije uslijedit će razgovor s autorima.

Projekcije su već rasprodane, a zbog iznimnog interesa najavljujemo projekciju filma za nedjelju, 12. rujna

Među ostalim naslovima na rasporedu je Murina, debitantski dugometražni igrani film Antonete Alamat Kusijanović proglašen najboljim debitantskim ostvarenjem na Filmskom festivalu u Cannesu. Riječ je o kompleksnoj i dojmljivoj priči o djevojci koja želi pobjeći od agresivnog oca, a priliku za to pronalazi kada im u posjet stigne karizmatični obiteljski prijatelj. Na rasporedu je i Quo vadis, Aida?, dojmljiva drama bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić nominirana za Oscara za najbolji strani film, u kojoj kroz priču o nastojanjima UN-ove prevoditeljice da spasi svoju obitelj nudi dojmljiv i potresan prikaz stradanja u Srebrenici.

Nagradama se može pohvaliti i Otac, fascinantna psihološka drama Floriana Zellera o odnosu kćeri i njezina oca koji pati od demencije, nagrađena Oscarima za najbolji adaptirani scenarij i Anthonyja Hopkinsa u glavnoj ulozi.

Sve projekcije održavaju se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Kako biste osigurali svoje mjesto na projekciji, preporučamo da karte kupite online ili barem pola sata ranije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac. Više informacija o programu potražite na www.ljepotu.hr.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori