S Purgericom na besplatne tematske ture povodom Valentinova: Saznajte za zagrebački Tinder prije Tindera

S Purgericom na besplatne tematske ture povodom Valentinova: Saznajte za zagrebački Tinder prije Tindera

Na Gornjem gradu sprema se nešto veselo, vragolasto, škandalozno i (anti)romantično – Purgerica, vaš lokalni turistički vodič, prerušila se u neobičan pripovjedački lik i daruje vam dvije besplatne tematske ture, ove nedjelje i ponedjeljka. 

O čemu se točno radi? Kontesa Nera, omiljeni lik iz Zagorkinih romana Grička vještica, pobjegla je stranica svoje knjige, te nakratko oživjela na svom Griču, kako bi vam ispričala najvatrenije, misteriozne, zabranjene, stare i nove zagrebačke ljubavne priče, kao i starinske običaje vezane uz dan svetog Valentina u našim krajevima. 

Takve priče, kao i puno osmijeha i dobrog raspoloženja, čekaju vas na 2 besplatne tematske ture, a mi vam donosimo sve informacije o tome kako možete rezervirati svoja mjesta: 

  • U nedjelju, 13.2., s početkom u 18h, čeka vas tura “Grič priča ljubavnu priču”. Moderna verzija kontese Nere, sada u ulozi vodiča, vodi vas u lov na srca – otkrit će vam tko je koga sretno ili nesretno volio, zašto je otrov često bio učinkovitiji od razvoda, tko je klešući mramor, uklesao svoje ime na listu slavnih, bezobrazno šarmantnih fulira i zašto je odbijanje plesnih partnera moglo izazvati dvoboj pištoljima. Doznajte čije srce zapravo Nera želi uloviti i kako je moguće da ljubav na našem Gornjem gradu, ali i u cijelom našem gradu, živi i svih ostalih 364 dana u godini, skrivena iza prekrasnih starih i novih priča, u starim i novim stihovima. Mjesto polaska na turu je kod ulaza u Park Grič, sa Strossmayerovog šetališta.  
  • U ponedjeljak, na samo Valentinovo, s početkom u 19h, na rasporedu je tura “Nerino Valentinovo”, vesela, otkačena, romantično-antiromantična tura, koja vas kroz vragolasti glas kontese Nere, u ulozi vašeg vodiča, vraća natrag u stara vremena – tura će vam otkriti kakvi se to ptičeki ženiju oko svetog Valentina, zašto je važna crvena boja i zašto je ona na Griču bila jako opasna, kako se početkom 20.st. zvao zagrebački Tinder prije Tindera, što su to ljubavne bajalice i kako djeluju, te možete li kupiti ljubav ako se zovete Barbara Celjska? Mjesto polaska na turu je kod ulaza u Tunel Grič, iz Mesničke ulice. Kome su ture namijenjene i kako rezervirati mjesta? 

Trebate li znati puno o Zagorki i Gričkoj vještici da biste došli na turu?

Trebate li biti u paru?

Nikako, samo ponesite osmijeh, znatiželju, slojevito/toplo se odjenite, i pridružite se ovim neobičnim turama. 

Rezervacije su OBAVEZNE, a broj mjesta je ograničen. Rezervacije potvrđujete porukom na 0916363661 ili e-mailom na: purgerica@yahoo.com. Uz rezervaciju, potrebno je navesti ime i prezime, datum ture na koju želite doći, te broj osoba koje vodite sa sobom. Na ture su dobrodošli i španciranti s 4 šape. Za sve dodatne informacije, posjetite službenu stranicu – Purgerica – na Facebooku i na Instagramu.

FOTO: Darko Komerički

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori