‘Šajeta u kući, život u sreći’: Karizmatični Istrijani ponovno u klubu Sax

‘Šajeta u kući, život u sreći’: Karizmatični Istrijani ponovno u klubu Sax

Šajeta u kući, život u sreći! Krilatica je koja, ako je pravde i razuma, bi jednog dana trebala završiti u školskim udžbenicima. Zašto je tomu tako, zna svatko tko je bar jednom bio na Šajinim koncertima u Saxu.

Spektakl se očekuje i ovaj put pa si valja na vrijeme pribilježiti subotu, 21. siječnja 2023. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 11€ mogu se kupiti tijekom radnog vremena kluba, dok će na ulazu koštati 13€. Koncert tradicionalno podržava i Klub studenata Istre “Mate Balota”!

Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji i jedna je najistaknutijih predstavnika legendarnog ča-vala. Karizmatični frontmen Dražen Turina početkom 90-ih osniva sastav ‘Yars’ u kojemu vrlo brzo počinje pisati skladbe na čakavštini. Zvali su se ‘Šajeta & Capra d’oro’, ali ubrzo mijenjaju ime u Šajeta što na čakavštini znači „grom“.

Do sada su izdali šest albuma: Čestitke i aplauzi (1994.), Blues berača šparuga (1996.), Božja beseda i vražje delo (dvostruko izdanje, 1997.), Istradamus vulgaris (2000.), Doba vodenjaka (2003) i Kope i špade (2007.). Kad krenu megahitovi kao što su “Party za ekipu”, “Košulja plava”, “Evergrin”, “Moji koraki” i “Leteća Barbara” naprosto nitko ne može ostati ravnodušan.

Šajeta je sinonim za razuzdani provod i kvalitetan mamurluk dan nakon. Ipak, popularni Šajo je najpoznatiji po suradnji s doajenom Eliom Piskom.

FOTO: PR

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori