Samostalna izložba akademske umjetnice Georgette Yvette Ponté u Galeriji Idealni grad

Samostalna izložba akademske umjetnice Georgette Yvette Ponté u Galeriji Idealni grad

Izložba priznate riječke akademske umjetnice francuskih korijena Georgette Yvette Ponté, koja se publici predstavila slikarskim opusom naslova „Nemir“, seli se u Zagreb, u Galeriju Idealni grad.

Petnaestak golemih slikarskih formata s prikazima ženskih torza Georgette Yvette Ponté ”udaraju” na sva čula, tuku vizualnu percepciju i u njih se lako ulazi, ostavljaju moćan dojam, uvjerljivo se ”zabijajući” u promatračev pogled. Silovito prodiru s površine platna ili papira u prostor svojim volumenima. Autorici je cilj prenijeti svoj nemir i određeno stanje duha i duše.

doc. dr. sc. Enes Quien

Georgette Yvette Ponté rođena u Francuskoj 1983., a srednju školu završila je u Rijeci. Diplomirala je kiparstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Peruška Bogdanića te je do sada izlagala na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Također je osvojila i mnoge nagrade i priznanja za svoje radove u mediju slikarstva, kiparstva, ali i fotografije. Autorica je nekoliko javnih skulptura u Hrvatskoj i inozemstvu.

FOTO: PR

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori