Sanja Bachrach-Krištofić: ‘Iako sam u mirovini, vjerojatno ću raditi do kraja života jer moja mirovina nije dovoljna da preživim’

Sanja Bachrach-Krištofić: ‘Iako sam u mirovini, vjerojatno ću raditi do kraja života jer moja mirovina nije dovoljna da preživim’

U posljednjoj epizodi emisije KolibriS u 2. sezoni Sonja Švec Španjol ugostila je iznimnu gošću s vrlo bogatim iskustvom u različitim umjetničkim područjima i već na samom početku znala je da joj 50 minuta neće biti dovoljno, ali nastojala je otvoriti što više tema i obraditi najvažnija područja djelovanja gošće.

Sanja Bachrach-Krištofić umirovljena je grafička dizajnerica i samostalna umjetnica. Rođena je 1961. godine u Zagrebu. Studirala je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu i Ženske studije pri Centru za ženske studije u Zagrebu. Od 1981. godine u suradnji sa suprugom, fotografom, Mariom Krištofićem djeluje pod imenom Bachrach & Krištofić na području grafičkog dizajna i fotografije. O njezinim brojnim projektima, autorskim izložbenim i muzejskim likovnim postavima, kustoskim izložbenim koncepcijama, dobivenim strukovnim nagradama i priznanjima, kao i raznim funkcijama unutar strukovnih udruga i umjetničkih organizacija razgovarale su u posljednjoj emisiji KolibriS.

Iako sam u mirovini, vjerojatno ću raditi do kraja života jer moja mirovina nije dovoljna da preživim. Smatram da se trebam boriti i za druge i za sebe, za dostojanstvo struke.

Sanja u emisiji KolibriS

Premijera posljednje emisije KolibriS bit će u srijedu, 15. lipnja u 20 sati.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori