Saznali smo tko će se ove godine boriti za Porin, najvažniju hrvatsku glazbenu nagradu

Saznali smo tko će se ove godine boriti za Porin, najvažniju hrvatsku glazbenu nagradu

Do održavanja dodjele najvažnije hrvatske glazbene nagrade Porin preostalo nam je još nekoliko dana, a nakon što smo saznali kada, gdje i u koliko sati ćemo moći pratiti dodjelu – 5. lipnja na HTV1 i HR2 u 21 sat – saznajemo i jedan dio glazbenih imena koja će nas počastiti svojim nastupom uživo.

Ovogodišnju nominaciju u kategoriji Novi izvođač godine osvojili su Albina, Mia Negovetić i Vinko Ćemeraš & Talvi Tuulia upravo njihove izvedbe gledat ćemo iduću subotu u prijenosu uživo

Nakon odličnog nastupa na Eurosongu s pjesmom Tick-tock s kojom je osvojila i nagradu publike Cesarica za Hit veljačeAlbina se sprema za snimanje novih pjesama i nastup na Porinovoj pozornici. 

Albina. FOTO: Mislav Žabarović

Mia Negovetić na Dori je osvojila visoko drugo mjesto, a nastupila je i na Zagrebačkom festivalu prije nekoliko dana s Edijem Abazzijem i zajedničkom pjesmom Ljubav nema kraj. Osim na adresu Albine i Mie, jednako logično nominacija je stigla i na imena: Vinko Ćemeraš & Talvi TuuliAlbum prvijenac objavili su u listopadu prošle godine, a prije samo nekoliko dana oduševili publiku rasprodanim koncertom u Tvornici kulture.

vinko ćemeraš tvornica kulture
Vinko & Talvi Tulii u Tvornici kulture. FOTO: Barbara Grgić

Nova i talentirana imena hrvatske glazbe samo su dio dugačkog popisa onih koji će nakon dugo vremena s obzirom na situaciju stati na pozornicu

Izvedbe uživo i uzbuđenje iščekivanja tko će osvojiti najprestižniju statuu, garancija su dobrog programa iduću subotu, 5. lipnja u 21 sat na HTV1 i HR2. Iva Šulentić i Ivan Vukušić provest će nas kroz 36 kategorija i 36 novih dobitnika u godini koja je bila teška za sve one koji se izravno ili neizravno bave glazbom. Upravo zato će ova dodjela Porina biti posebno značajna – glazba se vraća na velika vrata! 

Popis svih nominiranih koji se nalaze u konkurenciji za osvajanje ovogodišnjeg Porina pogledajte OVDJE.

FOTO: Filip Kovačević / Arhiva Porina

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori