fbpx

Selekcija najnovijih blagdanskih hitova domaće glazbene scene

Selekcija najnovijih blagdanskih hitova domaće glazbene scene

Božić dolazi – s najljepšim (novim) pjesmama domaćih glazbenika. Donosimo vam blagdanske novitete na hrvatskoj glazbenoj sceni.

1. Adastra – Božić je stigao

Spot za pjesmu snimljen je u prekrasnom Gorskom Kotaru, u Općini Mrkopalj, u rustikalnoj kolibi Šume pjevaju. U spotu i pjesmi se po prvi put pojavljuje i mlada pjevačica Vlatka Kladarić, koja u zadnje vrijeme nastupa i snima s grupom Adastra. Pjesmu je napisao i spot režirao pjevač Adastre Jeronim Marić.

2. Marcela Oroši – Dođi na Božić bar

Nakon što smo je upoznali kao frontwoman skupine Luminize, talentirana glazbenica iznimnog vokala – Marcela, predstavlja se samostalnim glazbenim radom. Dođi na Božić bar njen je prvi samostalni singl, inspiriran ovom neizvjesnom godinom te odvojenošću od bližnjih, osjećajem s kojim se mnogi mogu poistovjetiti.

3. Ivana Kindl – Božić je i njima

Ivana Kindl, iznimna vokalistica i autorica novu je pjesmu, ponovno kreiranu s partnerom i suradnikom Alenom Križajem, posvetila napuštenim mačkama i psima. Tom je prigodom putem društvenih mreža pozvala svoje pratitelje da joj pošalju videosnimke na kojima su oni zajedno s njihovim udomljenim ljubimcima, jer će upravo će to biti sadržaj korišten za kreiranje nadolazećeg videospota.

4. Tonči Huljić i Marko Tolja – Od Božića do Božića

Tonči Huljić, jedan od naših najvećih skladatelja i Marko Tolja, jedan od naših najljepših muških vokala, ostvarili su svoju prvu zajedničku suradnju u veseloj blagdanskoj pjesmi koja je nedavno predstavljena javnosti. Autori pjesme su Vjekoslava Huljić koja je tradicionalno bila zadužena za stihove i Tonči Huljić koji potpisuje glazbu. Ova neobična vesela božićna pjesma zapravo je Huljićev obračun s ljubiteljima swing glazbe.

5. Tarapana Band – Zagrljaj za Božić

Popularni Tarapana Band na čelu s pjevačem Franom Peharom prije samo nekoliko dana predstavili su novu pjesmu i videospot Zagrljaj za Božić. Autor glazbe i teksta ove emotivne božićne pjesme je Dušan Bačić, dok je aranžman radio Bojan Dragojević. Za sjajan video spot sniman u Music Stop Visual studiju i ovaj puta je zadužen studio RoxPro iza kojeg stoji basist Tarapana Banda, Rok Maver.

6. Kiki Rahimovski – Kuća puna osmijeha

Pregršt prijeko potrebne pozitivne energije popularni pjevač donosi novom pjesmom, ali i videospotom iza kojeg stoji Music Stop Visual studio. Autorstvo glazbe potpisuju Dejan Nikolić Kristijan Rahimovski, tekst su pisali Dušan Bačić i Kristijan Rahimovski, dok je aranžman posložio Dejan Nikolić.

7. Scifidelity Orchestra Feat. Iggy Biznis – Mašem Snovima (Božićna)

Scifidelity Orchestra, nominirani za nagradu Porin za najbolji instrumentalni album 2019. godine za svoj ‘Holiday Special’, udružili su snage sa zagrebačkim glazbenikom Iggyjem Biznisom te kroz šaljiv tekst i prigodnu glazbu predstavljaju nam pjesmu Mašem snovima (Božićna).

8. Nu Voices – Naš Božić (potpuno neraskidivo)

Prije 26 godina Nina Badrić otpjevala je jednu od najljepših domaćih božićnih pjesama – hit Naš Božić, sada 2020. godine pjesma je dobila svoje novo ruho i novu interpretaciju. Aleksandar Baić, Boris Štok, Eni Jurišić, Matija Cvek, Nika Turković, Nina Saffron, Noa Rupčić, Vjekoslav Ključarić i Željka Veverec otpjevali su pjesmu u novom gospel i gazbenoj produkciji Zvonimira Duspera Dusa.

FOTO: Facebook

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori