Šest prekrasnih naslova koji će dodatno pojačati čarobni duh Božića

Šest prekrasnih naslova koji će dodatno pojačati čarobni duh Božića

Ovo čarobno doba godine za svakoga krije nešto lijepo, čarobno i očaravajuće. Okićeni borovi, lampice, božićni kolači, darovi, zagrljaji, toplina u srcu… ali nešto nedostaje! Nedostaju knjige, a na nama je da vam predstavimo šest knjiga koje će dodatno pojačati magični duh Božića, ugrijati vaše srce i nahraniti vašu dušu toplim i poučnim pričama.

Bestseler New Yorka Timesa Iduće godine u isto vrijeme (This Time Next Year) autorice Sophie Cousens prikazuje nam sposobnost sudbine koja nas spaja s onima kojima se najmanje nadamo ili priželjkujemo, bez obzira na sve prepreke i nedaće. U ovom djelu čiji nam prijevod donosi Silvija Čolić (Egmont), magija i čarolija dočeka Nove godine odradit će svoje, a protagonisti će odigrati kartama koje im je život dodijelio.

Djelo Pada snijeg (Let it Snow) donosi nam tri blagdanske romanse, odnosno tri priče koje su nam pripremili poznati spisatelji za mlade – John Green, Maureen Johnson te Lauren Myracle. Pada snijeg koji je prije nekoliko godina izašao u izdanju Fokusa (prijevod Krešimira Božića), donosi nam priče u kojima ćemo naići na romantične zaplete, upečatljive likove te nezaobilazan miris nadolazećih blagdana.

Serijal božićnih novela pod naslovom Božićni začin (Zvijezde u pepelu, Neočekivani poklon, Snovi od šećera) donosi nam autorica Inna Moore i nakladnička kuća Innamorata. Novele progovaraju o tri napete priče o željama, ispunjenju snova, tri prijateljice kojima nadolazeći Božić nije običan, već magičan i poseban. Autorica preporučuje čitanje novela pod dekicom uz topli čaj te pod svjetlom božićnih lampica uz zagarantiran osmijeh.

Odličan uvod u prosinac i predblagdansko raspoloženje predstavlja djelo Praporci u snijegu (Sleigh Bells in the Snow). Mogu li svjetlucavi snijeg koji pada s visokih borova, miris pečenih kolačića, okićene jelke te neodoljivi zalasci sunca zajedno s Jacksonom i njegovom obitelji, uvjeriti Kaylu u božićnu čaroliju i natjerati je da zavoli Božić? Odgovor se nalazi u ovoj šarmantnoj i toploj knjizi u izdanju Znanja (prijevod Lara Hölbling Matković).

Marie Claire prozvao je roman Melisse Hill Dar za sjećanje (A Gift to Remember)  „blaženim sanjarenjem sa zrncem tajanstvenosti“. Darcy Asher koja radi u maloj knjižari na Manhattanu jednoga se dana biciklom zaleti u lijepo odjevena muškarca sa psom na povodcu. Pomažući u oporavku nepoznatom muškarcu, Darcy lagano slaže kockice muškarčeva života, no jesu li stvarnost i mašta jednake? Znanje uz prijevod Sanje Ščibajlo donosi nam ovu prekrasnu blagdansku knjišku poslasticu.

Ista autorica donosi nam romantičnu ljubavnu bajku pod nazivom Nešto iz Tiffanyja (Something from Tiffany’s). Peta avenija u New Yorku za dvojicu muškaraca na Badnjak postaje prilika za kupnju božićnih poklona koja se nenadano pretvori u pravi fijasko. Suvremena irska spisateljica u ovom je djelu spojila božićnu čaroliju iz Tiffanyja, ljubavnu dramu, pregršt toplih osjećaja, no i moćnu pouku. Prijevod Nešto iz Tiffanyja donosi nam Mirjana Čanić u sklopu izdavačke kuće Znanje.

Navedenih šest knjiga dostupno je u knjižarama i knjižnicama diljem Lijepe naše te na web stranicama odgovarajućih nakladničkih kuća. Božić nije samo dan i najljepši period godine, već osjećaj. Nemoguće ga je dočarati i objasniti, ako sami ne znate to procijeniti ili osjetiti. Uživajmo u ovom prekrasnom vremenu pred nama uz sve magično na što možemo pomisliti, a što će biti još slađe uz dobru božićnu knjigu!

FOTO: Pixabay

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori