fbpx

Šetnja s Kolumbinama: Predstava u pokretu i interaktivni razgled Zagreba

Šetnja s Kolumbinama: Predstava u pokretu i interaktivni razgled Zagreba

Projekt Šetnja s Kolumbinama je interaktivni razgled Donjeg i Gornjeg dijela grada Zagreba pješice u vidu predstave u pokretu s elementima Commedie dell’arte i elementima kazališnog klauna autorice Irene Matas (turističke djelatnice i izvaninstitucionalno školovane glumice i pjevačice) koju izvode glumice s profesionalnim iskustvom u kazališnim, tv i filmskim produkcijama.  

Projekt je potpomogla TZGZ te je izvedbenog, interaktivnog, turističkog, edukativnog i kostimiranog karaktera. Temeljen je autorskim tekstom ispremiješanim istovremeno hrvatskom povijesnom, kulturnom i umjetničkom baštinom iz područja književnosti, kazališta, glazbe i filma.

Interaktivna predstava u pokretu

Protkan je povijesnim činjenicama kao i legendama, dobrim dijelom vezanim uz znamenite lokacije kroz koje prolazi. Predstava k tome obiluje standardnim hrvatskim jezikom, dijalektalnim hrvatskim, raznim narječjima, izrekama te tuđicama povijesno saživljenim na hrvatskim prostorima kao i nekim mrtvim i živim jezicima. Ovaj jedinstveni i originalni razgled grada Zagreba u vidu interaktivne predstave u pokretu u sebi nosi i elemente expressive art terapije.

Predstava u pokretu je u cijelosti prevedena na engleski jezik te je prilagođena za potrebe izvođenja stranim gostima u gradu Zagrebu pod nazivom Walk with the Kolumbinas DownTown.

Planovi za budućnost

Plan za jesen 2021. godine je postavljanje predstave na engleskom Walk with the Kolumbinas UpperTown u trajanju od jednog sata.

Plan za Advent 2020. je autorska pjesma na engleskom jeziku s dijelovima teksta iz naše predstave izvedena u stilu pjesama iz mjuzikala s izradom video-spota Kolumbinas Christmas Medley.

Više informacija možete saznati na Facebook ili Instagram stranici Šetnja s Kolumbinama.

FOTO: Facebook

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *