Šibenski umjetnik Ivan Burić predstavio svoju prvu slikovnicu ‘Toma u svemiru’

Šibenski umjetnik Ivan Burić predstavio svoju prvu slikovnicu ‘Toma u svemiru’

Travnjak ispred šibenskog kluba Azimut u subotu 4. rujna od  11:30 bio je ispunjen mnoštvom ljudi, i to pretežito djece, zahvaljujući jednoj veseloj svemirskoj priči. Naime, povod ovog okupljanja bilo je predstavljanje slikovnice „Toma u svemiru“ autora Ivana Burića, šibenskog umjetnika do sada većini poznatog kroz svoje stvaralaštvo u glazbi. U sklopu predstavljanja, kojeg je vodila Snježana Klarić, kao poseban sadržaj za djecu se održala likovna radionica na temu svemira i  izložba nastalih radova. 

Riječima autora, slikovnica „Toma u svemiru“ nastala je poluslučajno i to zapisivanjem jedne od mnogobrojnih priča za laku noć koje je Ivan Burić pričao svom sinu Tomi.

Kako je Toma redovito tražio da mu se priče ponove sutradan, a on je priče zapamtio točno kako su ispričane prvi put i zahtijevao istu verziju, palo mi je napamet da bih sve mogao zapisati.

Ivan Burić

Toma u svemiru je znanstveno-fantastična moderna bajka o malenom dječaku koji mašta kako će kad odraste postati astronaut i letjeti među zvijezdama. Jedne večeri, dok mu tata priča priču za laku noć, krevet na kojem sjede pretvori se u svemirski krevetobrod koji ih odveze u svemir na put oko Sunca i svih planeta Sunčeva sustava. Slikovnica ‘Toma u svemiru’ uzbudljiva je i poučna (ali nipošto docirajuća) priča namijenjena upravo zajedničkom čitanju (i gledanju) roditelja i njegova djeteta – izjavio je za slikovnicu urednik Zoran Pongrašić pod čijim je budnim vodstvom slikovnica pripremljena i objavljena za izdavačku kuću Knjiga u Centru.

Slikovnica ne bi bila slikovnica bez likovnog djela, a za fenomenalne i pomalo otkačene ilustracije „Tome u svemiru“ zaslužan je Zdenko Mikša.

FOTO: Zrinka Magazin

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori