Sinoć se na Ljetnoj pozornici Tuškanac tražilo mjesto više

Sinoć se na Ljetnoj pozornici Tuškanac tražilo mjesto više

Kolovoz na Ljetnoj pozornici Tuškanac donosi Film u šumi, program filmova koji su obilježili proteklu kinosezonu, europske hit-naslove te nekoliko zagrebačkih premijera, među kojima i debitantski dugometražni film Jure Pavlovića Mater.

Film u šumi kolovoški je program Ljetne pozornice Tuškanac, idealnog mjesta za bijeg od gradskih vrućina. Na svega desetak minuta od centra Zagreba, u hladu šume na Dubravkinu putu, bit će prikazan niz probranih filmskih naslova među kojima i nekoliko zagrebačkih premijera.

Sinoć je premijerno prikazana francuska komedija Kako biti dobra supruga

Paulette i njezin suprug dugi niz godina vode institut za kućanice u francuskom Alsaceu u kojem obučavaju tinejdžerke da postanu savršene domaćice. Kad njezin suprug iznenada umre, Paulette preuzima školu i otkrije da je na rubu bankrota. Dok su u tijeku pripreme za natjecanje za najbolju domaćicu u organizaciji popularne TV emisije, ali i svibanjski nacionalni prosvjedi 1968. koji transformiraju francusko društvo, Paulette i njezine učenice počinju preispitivati svoja vjerovanja. Film je šaljiv i satiričan prikaz univerzalne priče o solidarnosti, emancipaciji i rodnoj ravnopravnosti, s odličnom Juliette Binoche u glavnoj ulozi.

Interes za film bio je toliki da smo došli 10 minuta prije početka premijere, a ispred nas je bilo više od 80 ljudi. Ljetna pozornica Tuškanac bila je ispunjena do posljednjeg mjesta!

Smijeh, smijeh i još malo smijeha. Možda poneka suza. Tako bismo opisali ovu francusku komediju koja nas je istovremeno ljutila, rastuživala i usrećivala. Žene su slobodne. Žene su moćne. Žene su revolucija!

Red na premijeri filma Kako biti dobra supruga. Izvor: Beli Zagreb Grad

Program na Ljetnoj pozornici Tuškanac održao se u skladu s važećim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za suzbijanje širenje Covida-19.

Od 18. do 22. kolovoza

Tjedan od 18. do 22. kolovoza posvećen je europskim hitovima, koji na Ljetnu pozornicu dolaze s pedigreom velikih svjetskih festivala. Među njima je kontroverzni poljski film Corpus Christi redatelja Jana Komase, nominiran za Oscara za najbolji strani film.

Tu su i egzistencijalistička komedija O beskraju švedskog redatelja Roya Anderssona te zabavna socijalna satira Bog postoji, njeno ime je Petrunija u režiji Teone Strugar Mitevski, premijerno prikazana na prošlogodišnjem Berlinaleu. U petak, 21. kolovoza družit ćemo se na zagrebačkoj premijeri filma Mater, dugometražnog igranog prvijenca Jure Pavlovića. Riječ je o dojmljivoj priči o odnosu majke i kćeri s Darijom Lorenci Flatz i Nevom Roščić u glavnim ulogama, koja na Ljetnu pozornicu stiže nakon uspješne turneje po ljetnim kinima diljem obale.

Sve informacije i detalje o programu te poduzetim mjerama sigurnosti potražite na službenoj stranici Ljetne pozornice Tuškanac.

FOTO: Beli Zagreb Grad

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori