Skladbom Intima sopranistica Marija Vidović najavljuje novi album

Skladbom Intima sopranistica Marija Vidović najavljuje novi album

Intima kao velika uvertira u novi studijski album

Skladbom Intima, meksičkog skladatelja umjetničkog imena Tata Nacho, naša poznata sopranistica Marija Vidović najavljuje izlazak novog albuma koji je nazvan upravo po ovoj skladbi.

Odabrala sam ovu pjesmu i za naslov mog novog albuma jer ona sintetizira kao nitko drugi svu bit onoga što čini univerzalni sadržaj romantične pjesme – das romantische Lied – na izravan, eksplicitan i apoteotičan način.

Marija Vidović

Intima je ujedno i prva skladba od šesnaest koje će se naći na njenom novom studijskom albumu. Da Marija Vidović ponovo sprema nešto novo dala je naslutiti skladbom talijanskog skladatelja Ernesta de Curtisa Non ti scodar di me, jednoj od najslavnijih pjesama koju je otpjevala u pratnji pijanista Duncuna Gifforda. Australski pijanist često surađuje s našom sopranisticom stoga je on bio i njen logičan izbor za suradnju na novom albumu. U njegovoj pratnji Marija je maestralno otpjevala skladbe svjetski poznatih skladatelja: Straussa, Rahamnjinova, Ivana pl. Zajca, Schuberta, Schumanna, Poncea, Tostija, Hatzea, Gustavina, Brahmsa, Dvořáka te spomenutog De Curtisa. Ipak skladba Intima za nju ima posebno značenje.

Ova pjesma mi je jedna od najdražih. Upravo, kao što je i sam skladatelj dao naslov, intima – ljubav, povjerenje i potpuna predanost, zajedništvo čiste i iskrene, ispunjene ljubavi, kad je svaki zajednički trenutak dvoje ljudi sjedinjen u jednom i svaki trenutak nezaboravan.

Marija Vidović

Ovu i ostale skladbe s albuma Intima možete ekskluzivno poslušati na Deezeru od 16. srpnja, a fizičko izdanje potražite u prodaji od 23. srpnja.

FOTO: Josip Regović

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori