‘Škola koja ne postoji’: Film u kojem poznati glumci poput Gorana Navojca igraju u sporednim ulogama

‘Škola koja ne postoji’: Film u kojem poznati glumci poput Gorana Navojca igraju u sporednim ulogama

Neobična priča o poslovanju jedne privatne srednje škole u Zagrebu. Da je škola u stečaju, nastavnicima su otkrili učenici, a da ne dobivaju plaću zaposlenici su doznali u banci. Kada ste pročitali ovaj uvod vjerojatno ste pomisli kako se radi o nekoj bajci, kako je moguće da učenici saznaju da je škola u stečaju a da nastavnici o tome ništa ne znaju. Nažalost, nije bajka već je istinita priča o kojoj se eto snimio film. Redatelj i scenarist Karlo Gagulić, pohađao je srednju školu za koju se ispostavilo da pravno ne postoji. Milijunski dugovi, premalo učenika, krivotvoreni dokumenti, škola koja se nalazi u kući, pismo od ministarstva, inspekcija koja tjera učenike van iz škole – sve je to inspiriralo Karla da napravi film i ispriča kako  je on to sve vidio.

U glavnim ulogama pojavljuju se Karlo Maloča, Lav Novosel, Andrija Žunac, Mihael Kuzmičić, Josip Štirinić, Anđela Ramljak. U ostalim ulogama pojavljuju se Goran Navojec, Darko Janeš, Nataša Dangubić, Doris Šarić Kukuljica, Nikša Butijer, Mario Gaćina, Nina Kukec, Antun Antolović, Mark Fejer, Matija Ivezić, Ivano Črep, Bartol Grozdek, Jan Rajšel, Matija Hajdarhodžić.

Scenariji i režiju potpisuje Karlo Gagulić (Playbox Production), produkciju Nina Kukec (Playbox Production), asistentica režije Kaja Šišmanović, direktor fotografije Karlo Špoljar, oblikovanje zvuka Vjeko Zuhrić-Novaković i Ivan Matana, skladatelj Luka Ćevid, montaža slike Karlo Gagulić, korekcija boje Bogdan Tankosić.

Film je svoje prvo javno prikazivanje imao na 13. Omladinskom Film Festivalu u Sarajevu

Potom je film putovao na različitim festivalima diljem Hrvatske, pa je tako premijerno bio prikazan u Betini (4. Betina Film Festival), Benkovcu (1. Ciklop Film Festival), Karlovcu (14th Four River Film Festival, 25. Revija filmske mladeži) i Zagrebu gdje se svečana premijera održala u SC Kinu Forum.

Film nakon svog putovanja izlazi u javnost te će se online premijera filma održati ove nedjelje u 18 sati, preko Youtube-a na službenom kanalu Playbox Production.

FOTO: Danny Gucul

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori